Lucky Luke (I arkivet)

Jag ska medge att jag inte har haft den här filmen i min samling allt för länge, kanske ett halvår ungefär, men jag har länge haft planer på att ha den i min samling, därför blir detta veckans film.

John Luke bor tillsammans med sina föräldrar i en liten stuga i Daisy Town. Hans pappa är cowboy och hans mamma är indian. En dag kommer ett gäng skurkar och brutalt mördar John’s föräldrar. Han flyr och svär på att bli den bästa skytten i hela landet. Av hela vilda västern kallas han Lucky Luke, för ingen undkommer de hemska skurkarna som avrättade hans föräldrar. I uppdrag av presidenten så måste Lucky Luke återvända till Daisy Town på äldre dar för att åter bringa lugn till staden, men han är inte speciellt välkommen av skurkarna som har tagit över varenda byggnad. Men uppdraget blir mer utav en hämndaktion där Lucky Luke försöker reda ut vem som mördade hans föräldrar.

Som liten läste jag ganska mycket Lucky Luke album. De intresserade mig mycket tack vare humorn i både historien och bilderna. När jag först hörde talas om Lucky Luke som otecknad långfilm så kände jag att jag skulle se den, men jag förväntade mig att de skulle ha gjort en renodlad action/äventyrsfilm och helt spolat det humoristiska som jag minns från seriealbumen. Men så är inte fallet, de har tagit tillvara på all charm från albumen. Knasiga props, små detaljer och kombinationen av engelska och franska på skyltar runt om i vilda västern. Lucky Luke är skapad i Frankrike, trots att den utspelar sig i Amerika och har alltid blandat de båda språken som ett humoristiskt inslag.

Det mesta är faktiskt bra med filmen. Det är en bra och spännande story som inte rinner ut i sanden och virrar bort sig bland massor av sidohistorier. Skådespelet är bra och karaktärerna är underhållande. Kostymer och exteriörer är väldigt bra och, som jag nämnde ovan, så har de lagt stort fokus på att behålla charmen från serien om ”Han som skjuter snabbare än sin egen skugga”. Lyckas ni hitta denna film någonstans så kan jag absolut rekommendera den!

Jag ska medge att jag inte har haft den här filmen i min samling allt för länge, kanske ett halvår ungefär, men jag har länge haft planer på att ha den i min samling, därför blir detta veckans film. John Luke bor tillsammans med sina föräldrar i en liten stuga i Daisy Town. Hans pappa är cowboy och hans mamma är indian. En dag kommer ett gäng skurkar och brutalt mördar John’s föräldrar. Han flyr och svär på att bli den bästa skytten i hela landet. Av hela vilda västern kallas han Lucky Luke, för ingen undkommer de hemska skurkarna…

Review Overview

Betyg

70

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.