Lost in Space får nytt liv

lost-in-space-02Få av oss minns Lost in Space, tv-serien som CBS valde istället för Star Trek. Serien gick tre säsonger på tv och 83 avsnitt sändes innan den lades ner. Desto fler minns den hemska filmen från 1997 som hade stor budget och en, för 90-talet, imponerade samling skådespelar (William Hurt, Mimi Rogers, Heather Graham, Gary Oldman och Matt LeBlanc). Filmen fick beska recensioner, floppade på bio och blev aldrig den re-boot bolaget hade hoppats på.

Men nästan 20 år senare är det dags igen. Netflix har vunnit ett budningskrig och kommer att producera en ny serie om familjen Robinson och deras äventyr i rymden. Neil Marshall (The Descent, Doomsday) kommer att vara exekutiv producent och regissera piloten. Handlingen verkar inte ha ändrats sig särskilt mycket utan handlar om en familj som hamnar i en avlägsen galax och kämpar för att försöka komma hem igen.

Projektet är fortfarande väldigt tidigt i sin linda och det kommer dröja flera år innan vi ser resultatet men rent spontant känns det som att Netflix är det bästa ställe en sådan här serie kunde ha landat på med tanke på det höga produktionsvärdet de har haft på sina egna serier. Skall bli spännande att se vad de kan göra med en science-fiction serie.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.