LEGO Star Wars: The Force Awakens

LEGO_Star_Wars_Force_Awakens_Top_Screen-700x393

Min tioåring formligen vaktade brevlådan när jag berättade att LEGO Star Wars: The Force Awakens skulle komma med posten. Han blev inte besviken. Det är charmigt, underhållande och framförallt väldigt kul.

LEGO_Star_Wars_Force_Awakens_Screen_04

Till stor del är LEGO Star Wars: The Force Awakens filmen trogen. Den som är tidigare spelat något Legospel vet också att spelskaparna gärna gör humoristiska varianter av scener och även lägger till nya, även så i detta fall. LEGO Star Wars: The Force Awakens börjar dock med slutet av Episod VI och sista anfallet mot dödsstjärnan och uppdragen på Endor.

LEGO_Star_Wars_Force_Awakens_Screen_02

Upplägget är bekant men spelstudion TT Games har verkligen lyckats med spelupplevelsen. Även om jag spelat de tidigare LEGO Star Wars-spelen är det ingen tvekan om att LEGO Star Wars: The Force Awakens upplevs mer autentiskt än de andra. Min närmsta jämförelse är det detaljfokus som DICE hade med Battlefront. För det spelar ingen roll om du är på Jakku eller inne i Millenium Falcon så känner du igen dig från filmerna ända ner på detaljnivå.

LEGO_Star_Wars_Force_Awakens_Screen_01-700x392

Hela upplevelsen av Lego Star Wars: The Force Awakens förstärks av John Williams musik, som jag aldrig tröttnar på, och att skådespelarna lånat ut sina röster till karaktärerna i spelet. Personligen tyckte jag sekvenserna när man kan köra olika fordon som Tie Fighters, Millenium Falcon och X-wing var de roligaste. De hade dessutom förbättrats mot tidigare vilket min tioåring också glatt intygade.

LEGO_Star_Wars_Force_Awakens_Screen_05

Grafiken och ljudet är som alltid av yppersta klass och det märks inte något grafiklagg när det händer mycket på skärmen samtidigt. LEGO Star Wars: The Force Awakens är verkligen ett exempel på när LEGO-spelen är som bäst. Översättningen av film till spel och utförandet är enastående. Det finns inget LEGO-spel tidigare som lyckats lika väl och LEGO Star Wars: The Force Awakens kommer vara referenspunkten framöver. Full pott från mig och grabben!

Min tioåring formligen vaktade brevlådan när jag berättade att LEGO Star Wars: The Force Awakens skulle komma med posten. Han blev inte besviken. Det är charmigt, underhållande och framförallt väldigt kul. Till stor del är LEGO Star Wars: The Force Awakens filmen trogen. Den som är tidigare spelat något Legospel vet också att spelskaparna gärna gör humoristiska varianter av scener och även lägger till nya, även så i detta fall. LEGO Star Wars: The Force Awakens börjar dock med slutet av Episod VI och sista anfallet mot dödsstjärnan och uppdragen på Endor. Upplägget är bekant men spelstudion TT Games har…

Review Overview

Betyg

100

About Mats Lundberg

Har sett film sedan barnsben och genrer som ligger närmst hjärtat är sci-fi, thriller och crime. Ser gärna TV-serier men har blivit mer kräsen på senare år och det krävs mer för att hålla mig intresserad. Manus med genomtänkt karaktärsutveckling och smart berättande lockar mest. När grabben blev med PS4 för någon julafton sedan har jag börjat spela konsoll. Jag fortfarande en "learning curve" med handkontrollen, men det tar sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.