Lego Marvel Superheroes 2 (PS4)

Lego Marvel Superheroes (2013) var ett stort steg fram för Legospelen då det bland annat introducerade en stor och öppen värld att springa runt i och en otroligt stor mängd variation av karaktärer att välja mellan. Nu har uppföljaren kommit och frågan är om den är lika bra som ettan.

I korta drag så kan jag säga att Lego Marvel Superheroes 2 är minst lika bra som sin föregångare. Den bjuder helt enkelt på mer av samma goda sockersöta härligheter som egentligen alla Legospel efter första Marvel Superheroes erbjöd. Problemet är att TT Games känner sig förmodligen så trygga i sitt koncept att de inte har spenderat någon större tid på att fixa de buggar som har släpats med sen 2013.

Lego Marvel Superheroes 2 är i grunden ett pusselspel fullproppat med snygga miljöer och en självmedveten humor för barn och vuxna. Sen för att tilltala en bredare publik så finns en hel mängd hjärnlöst slagsmål men med mycket hjärta. Förutom att frenetiskt trycka på slagknappen så har varje karaktär även en unik förmåga som vare sig du som serietidningsfantast eller bara sett filmerna säkert kommer att uppskatta och säkerligen ge ifrån dig ett eller annat skratt. Ett exempel är Star-Lord förmåga att sätta på sin kassettspelare och få alla fiender att börja dansa när de kommer i närheten av honom.

Handligen utspelar sig strax efter första spelet och nu har superskurken Kang the Conqueror kommit till jorden efter att ha rest igenom massa olika tidslinjer, verkligheter och galaxer. Genom sina resor och erövringar har han valt ut sina favoritställen och smält de samman till en och samma stad som han nu kallar Chronopolis. Det Kand inte räknade med var att alla superhjältar från alla olika universum och tidslinjer också skulle följa med och tillsammans med jordens hjältar alliera sig för att stoppa honom.

Denna banala handling är mer en ursäkt för TT Games att samla alla sina och Marvel Studios mest kända områden från de senaste filmerna och låta dig fritt flyga, springa eller svinga dig från Manhattan till Sakaar utan några laddningstider. Abslout… det är kul, underhållande och riktigt snyggt, men jag kommer inte undan den obehagliga känslan av vilken kapitalistdröm spelet egentligen är. En som så gärna vill verka snäll o oskyldig men med en baktanke att barnen som den riktar sig till ska be sina föräldrar att köpa alla dessa Lego/Marvelvärldar i fysiskt form… lagom till jul.

Men visst, bortser vi från det faktum så är Lego Marvel Superheroes 2 ett lättköpt, enkelt och riktigt kul spel som varken ger oss någonting nytt eller spännande men mer av samma. Framför allt om du har några vänner eller barn att sitta i soffan och spela tillsammans med.

Lego Marvel Superheroes (2013) var ett stort steg fram för Legospelen då det bland annat introducerade en stor och öppen värld att springa runt i och en otroligt stor mängd variation av karaktärer att välja mellan. Nu har uppföljaren kommit och frågan är om den är lika bra som ettan. I korta drag så kan jag säga att Lego Marvel Superheroes 2 är minst lika bra som sin föregångare. Den bjuder helt enkelt på mer av samma goda sockersöta härligheter som egentligen alla Legospel efter första Marvel Superheroes erbjöd. Problemet är att TT Games känner sig förmodligen så trygga i…

Review Overview

Betyg

65

About Stefan Stanisic

En film-, scenkonst- och spelnörd som bor i Malmö. Jobbar som film och teaterregissör och har tillbringat otaliga sömnlösa nätter med att försöka klara av det omöjliga uppdraget att se alla världens filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.