LEGO Harry Potter Remastered

lego-harry-potter-02I denna era av spelkonsoler är remastered det nya svarta. Allting som en gång har släppts kan man släppa på nytt genom att förbättra grafiken och trycka in ett par spel i samma förpackning. Sedan kan man sälja flera år gamla spel till nypris.

Denna gång är det LEGO Harry Potter som får sig en utgåva på Playstation 4. Jag skall säga på en gång att jag inte såg mycket skillnad på grafiken. Den kanske flöt lite bättre men i övrigt var det inte direkt några större förändringar. Och kanske inte någon överraskning då detta inte har de mest krävande spelen när det gäller grafik även på denna förra generationens konsoler. Det är inte heller någon överraskning till varför Warner nu släpper just Harry Potter till PS4 till fullpris, snart kommer den nya filmen och man ser sin chans att tjäna några extra kronor. Jag gissar på att spelet kommer ligga under ett antal julgranar om två månader.

Annars finns det inte mycket att klaga på. LEGO Harry Potter har varit bland de bästa spelen i LEGO-serien i mina ögon och denna gång får vi äntligen båda två spelen tillsammans (något man skulle ha gjort från början). Det bästa med dessa spel var att det var här man äntligen fixade kameran på ett vettigt sätt så det går att spela co-op i soffan utan att driva varandra till vansinne. När man separerar så delar skärmen på sig snyggt diagonalt för att gå ihop igen när man kommer nära varandra. Det fungerar utmärkt och det är så LEGO-spelen skall spelas om du frågar mig, i soffan med en kamrat.lego-harry-potter-03

Jag satte spelet i händerna på mina barn som spelat dem tidigare och de brände av ett gäng timmar och pratade mycket om de minnen de hade när de spelade spelet förra gången. Det är för mig ett högt betyg. Även jag gillar dem, det är lagom kluriga pussel och humorn som är en viktig del av spelen är faktiskt ibland riktigt rolig. Framförallt om man sett filmerna nyligen. Jag hade en trevlig stund tillsammans med spelen även om jag inte vet om de gör sig förtjänt av prislappen med tanke på åldern på spelen.

LEGO Harry Potter Remastered är en självklar investering om du inte spelat spelen tidigare och gillar filmerna. Om du redan äger dessa spel så är denna utgåva inte värd att investera i tycker jag. Det är de gamla spelen med lite mer polerad grafik.

I denna era av spelkonsoler är remastered det nya svarta. Allting som en gång har släppts kan man släppa på nytt genom att förbättra grafiken och trycka in ett par spel i samma förpackning. Sedan kan man sälja flera år gamla spel till nypris. Denna gång är det LEGO Harry Potter som får sig en utgåva på Playstation 4. Jag skall säga på en gång att jag inte såg mycket skillnad på grafiken. Den kanske flöt lite bättre men i övrigt var det inte direkt några större förändringar. Och kanske inte någon överraskning då detta inte har de mest krävande…

Review Overview

Betyg

60

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.