Lego DC Comics Super Heroes: The Flash

Det är skillnad på Lego-film och Lego-film. På ena sidan så har vi Lego Movie, Lego Batman och Lego Ninjago och på den andra sidan så finns det alla de där kortfilmerna från Lego City, Lego Scooby Doo, och även där Batman och Ninjago bland annat. Ibland dyker det upp lite längre Lego-filmer, som oftast handlar om DC’s superhjältar. Senast i tillskottet längre Lego-filmer så finns The Flash.

Justice League får i uppgift att stoppa Joker från att erövra Daily Planet. Men en i gänget saknas. Den snabba Flash. Han vaknar dock i lugn och ro på morgonen och är på väg till Justice League’s högkvarter när han uppmärksammar att de har fått ett larm. Väl framme så dyker en mystisk figur upp som lurar in Flash i en tidsloop. Det är den onda Reverse Flash som har en plan. Efter att den riktiga Flash har gått runt och runt i tidsloopen en stund så försvinner alla hans krafter. Han är inte alls lika snäll längre och samtidigt så tar Reverse Flash på sig rollen att rädda världen, men Batman och de andra i gänget märker att det är något lurt i görningen och tar sig an problemet.

Som sagt, det är skillnad i jämförelse med Lego Movie med flera. Animationen är inte alls lika avancerad och detaljrik. Här har vi istället en mjukare animering som mest kan jämföras med valfritt datoranimerat barnprogram på SVT. Men i det här fallet så gör det inte så mycket kan jag tycka, eller det är i varje fall godkänt att inte hålla samma standard som de ”riktiga” långfilmerna. Karaktärerna känns igen och storyn är rakt på utan onödiga sidospår. Humor saknas det dock. Visst kan det dyka upp ett och annat skämt som funkar, men det är allt för sällan det dras i mungiporna.

I vanliga fall när jag ser barn/familjefilmer så är svenska röster att föredra eftersom att barnen är med och tittar. I det här fallet så har inte barnen varit intresserad av att se den tillsammans med mig, eller så har vi börjat men de små har snabbt tröttnat och vill se något annat. Hur som helst, på grund av detta så fick jag alltså sitta helt själv och se den här. Och då passade jag på att köra på originalspråket engelska. Röstskådespelet funkar bra för ändamålet. Men det är inte alls samma sak som att höra Will Arnett i rösten som Batman. Här gestaltas han istället av Troy Baker, som visserligen har gjort röster åt flertalet DC figurer i både serier och tv-spel, men han är ingen Batman i jämförelse mer Arnett.

Det är väl kanske inte en film som hela familjen samlas framför och ser tillsammans (uppenbarligen), men gillar barnen Lego och/eller superhjältar så är det trots allt en underhållande film för den mindre publiken. För mig som vuxen så är det en för simpel film som passar bättre som kortare avsnitt på någon barnkanal.

Det är skillnad på Lego-film och Lego-film. På ena sidan så har vi Lego Movie, Lego Batman och Lego Ninjago och på den andra sidan så finns det alla de där kortfilmerna från Lego City, Lego Scooby Doo, och även där Batman och Ninjago bland annat. Ibland dyker det upp lite längre Lego-filmer, som oftast handlar om DC’s superhjältar. Senast i tillskottet längre Lego-filmer så finns The Flash. Justice League får i uppgift att stoppa Joker från att erövra Daily Planet. Men en i gänget saknas. Den snabba Flash. Han vaknar dock i lugn och ro på morgonen och är…

Review Overview

Betyg

40

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.