LEGO DC Comics Super Heroes: Justice League vs. Bizarro League

En ny LEGO-film har anlänt, men någon The LEGO Movie är det då inte …

Stålmannens knepiga klon, Bizarro, har blivit ett pinsamt problem. Kaos och förstörelse följer i Bizarros fotspår då han alltid hör motsatsen till vad som sägs, säger motsatsen till vad han menar, och gör motsatsen till vad som är rätt. Eftersom medborgarna i Metropolis dessutom ständigt förväxlar Bizarro med Stålmannen, bestämmer sig mannen av stål för att det blivit dags att hitta ett nytt hem åt sin dubbelgångare … på en annan planet. Men när skurken Darkseid dyker upp och hotar Bizarros nya hemvist tar det hela en oväntad vändning. Innan Stålmannen och hans vänner i The Justice League vet ordet av har Bizarro skapat sig ett eget gäng av knasiga kopior och dragit in dem alla i ett äventyr där de omaka grupperingarna nu måste försöka samarbeta för att stoppa Darkseid och rädda galaxen.

LEGO DC Comics Super Heroes: Justice League vs. Bizarro League är en lättsmält superhjälteberättelse i LEGO-kostym som är lätt att hänga med i och bjuder på harmlös underhållning för en yngre publik. Sin långa titel till trots klockar filmen in på knappa 50 minuter, vilket är ett passande format för berättelsen då ett försök att tänja det hela till en regelrätt långfilm vore att koka soppa på en LEGO-bit. För den som suktar efter mer av de plastiga superhjältar när sluttexterna rullat förbi innehåller skivan dessutom ytterligare ett 25 minuter långt äventyr, LEGO DC Comics: Batman Be-Leaguered, där Batman försöker reda ut vem som ligger bakom en rad mystiska försvinnanden. Ett trevligt tillskott som håller jämn nivå med huvudakten och ger välbehövligt mervärde åt utgåvan.

Som medlem av en äldre ålderskategori än den tilltänkta målgruppen hade jag gärna sett att filmskaparna inspirerats mer av The LEGO Movie och låtit humorns spännvidd sträcka sig bortom ordvitsar och slapstick. För mig är animerad film som bäst när hela familjen kan krypa ned i tv-soffan med en skål popcorn och skratta tillsamman. När LEGO DC Comics Super Heroes: Justice League vs. Bizarro League petas in i BD-spelaren misstänker jag att mången förälder istället smyger iväg, för att i godan ro slå upp en kopp kaffe och läsa valfri dagstidning, medan barnen storögt följer de färgglada LEGO-figurernas framfart på tv’n.

About Alexander Bing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.