La trêve – TV-serie på Netflix

Gillar du kriminalserier i stil med Bron, Broadchurch, Hinterland, The Killing etc borde du ta dig en titt på den Belgiska serien La trêve som finns att se på Netflix. Språket som talas är franska och lite flamländska så räkna med undertexter för att hänga med i berättelsen.

Brysselpolisen Yoann Peeters (Yoann Blanc) återvänder, med sin sjuttonåriga dotter Camille (Sophie Breyer), till sin byn Heiderfeld i Belgiska Ardennerna. Det är en liten stad med några tusen invånare men Peeters behöver återhämta sig efter att hans fru gått bort. Han paras ihop med den unga och idealistiska polisen Sebastian Drummer (Guillaume Kerbush) när kroppen av den nittonåriga fotbollsspelaren Driss Assani (Jérémy Zagba) fiskas upp ur floden Semois.  Driss spelar i den lokala division två-klubben och därför hamnar fallet i händerna på Peeters. Den rutinerade Peeters misstänker genast mord när de lokala poliserna menar att det är ett självmord. När Peeters börja gräva i mysteriet upptäcker han att Heidersfeld ruvar på många mörka hemligheter. En persons skuld betyder inte att andra är oskyldiga. La trêve är spännande och intressant med många udda karaktärer som man kan hitta i bakvattnet på landsbygden. Rekommenderas!

Trêve betyder vilopaus; vapenstillestånd; uppehåll; ro; eldupphör; vapenvila; vila; avbrott; brista; bryta; spricka; stillestånd; paus; rast; pausa.

About Mats Lundberg

Har sett film sedan barnsben och genrer som ligger närmst hjärtat är sci-fi, thriller och crime. Ser gärna TV-serier men har blivit mer kräsen på senare år och det krävs mer för att hålla mig intresserad. Manus med genomtänkt karaktärsutveckling och smart berättande lockar mest. När grabben blev med PS4 för någon julafton sedan har jag börjat spela konsoll. Jag fortfarande en "learning curve" med handkontrollen, men det tar sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.