L33t Gaming E-Sport Gaming Chair

Om du är som jag spenderar du nog ett par timmar varje dag i en kontorsstol. Dels på jobbet och sedan när man är hemma och sitter framför datorn. På en arbetsplats kan man ha en relativt bra stol men hemma blir det ofta något billigt som köpts på IKEA eller Jysk. Men idag är så kallade gamingstolar inte särskilt dyra och vi skall här recensera en ifrån l33t.

Den modellen som vi testat heter E-Sport Gaming Chair och verkar vara riktad till de som vill vara lite mer seriösa med sitt spelade och sitter många timmar framför datorn. Jag har haft ett kontorsjobb i snart 20 års tid och suttit i väldigt många varianter av stolar genom åren. Och mina intryck av l33t har varit mesta dels positiva efter ett par veckor med stolen. Men låt oss ta det från början.

Innan hade jag en relativt billig IKEAstol för 600 kr, den hade armstöd, en ganska hög rygg men var i övrigt inget speciell. Den fungerade men oskön efter ett par timmar av spelade eller filmtittande. Det första jag märkte var hur mycket större l33t-stolen var. Dels är den mycket högre, jag är lång nästan 190 cm men kan utan problem luta huvudet bakåt och få stöd. Sittdelen är även den förlängd med extra centimeter vilket är skönt för mina långa ben. Armstöden är justerbara åt flera håll och det går relativt lätt att hitta en skön position att sitta i.

En sak som verkligen märks skillnad är hur upprätt man sitter i stolen. Jag brukar alltid nästan halvligga i stolar på grund av min längd men här kan jag sitta rakt i ryggen och det känns verkligen skönt. Eftersom det är en e-sportstol är det också väldigt svårt att gunga i stolen. I upprättläge går det knappt att gunga men om du sänker ryggstödet ner till ett nästan horisontalt läge går det bra att gunga på stolen. Även i detta läge känns dock stolen stabil och man kan ligga ganska skönt om man vill se en film eller liknande.

Det finns även ett svankstöd och en justerbar kudde att luta huvudet emot. Överlag så måste jag säga att man sitter väldigt bra i stolen. Betydligt bättre än jag hade kunnat tro. Jag har suttit i en 10 år gammal Kinnarps på jobbet och var skeptisk till att en gamingstol skulle vara skönare men det var den verkligen.

Men finns det inga nackdelar? Jo det finns det. Den första var monteringen av stolen. Det var inte IKEA utan var en hel del pyssel att få ihop allting. Instruktionerna var inte alltid glasklara och man behövde använda en hel del kraft för att få ner vissa skruvar i hålen. När jag skulle montera ihop ryggstödet med sittdelen fick vi vara två personer, en som tryckte ner ryggstödet mot golvet samtidigt som den andra skruvade. Inte den smidigaste möbeln jag satt ihop. Sedan är materialet på stolen tjock PU-läder vilket gör att den bli hållbar men efter ett par timmar i stolen var jag rejält svettig om rumpan. Och när det var varmt ute blev det nästa ohållbart efter en timme på grund av hur byxorna klibbade fast.

Jag skall erkänna, jag var skeptisk först. Jag tänkte hur mycket bättre kan en E-Sport Gaming Chair vara jämfört med min IKEA-stol? Svaret är bra mycket bättre och du kan hitta denna stol för 2500 kr vilket jag tycker är en bra investering om du spelar mycket eller har ett barn som sitter mycket framför datorn.

Om du är som jag spenderar du nog ett par timmar varje dag i en kontorsstol. Dels på jobbet och sedan när man är hemma och sitter framför datorn. På en arbetsplats kan man ha en relativt bra stol men hemma blir det ofta något billigt som köpts på IKEA eller Jysk. Men idag är så kallade gamingstolar inte särskilt dyra och vi skall här recensera en ifrån l33t. Den modellen som vi testat heter E-Sport Gaming Chair och verkar vara riktad till de som vill vara lite mer seriösa med sitt spelade och sitter många timmar framför datorn. Jag…

Review Overview

Betyg

80

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.