Kung Fu Panda 3

Det har gått fem år sedan vi sist fick besöka Po och hans kung fu-vänner i Kina. Kung Fu Panda 3 är som titeln avslöjar den tredje delen i filmserien om den kung fu-kunnige pandan Po. Mycket har hänt sedan vi sist besökte drakkrigaren i Kina, animerade filmer har blivit allt vackrare och det produceras mer datoranimerade filmer än någonsin. Räcker berättelsen och de upphottade animationerna för att motivera ytterligare ett besök i Pos animerade Kina? 

kf1

Efter flera hundra år i andevärlden återvänder skurken Kai för att förgöra Po och alla hans vänner. För att kunna bemöta denna nya fara måste Po bli chimästare, något som bara hans far och deras folk kan lära honom. Väl uppe i bergen upptäcker Po att hans far och alla pandor inte är lika tekniska som han själv. Trots detta måste drakkrigaren Po anta utmaningen att bli kung fu-instruktör för sin far och hela byn av klumpiga pandor. Berättelsen är varken unik eller särskilt annorlunda ifrån de tidigare filmerna i serien, ett hot uppstår och Po måste utvecklas för att bemöta det. Berättelsen är lite som ett tv-spel där din karaktär behöver gå upp i level för att bemöta nya och större hot. Trots att berättelsen inte är särskilt unik så är den oerhört underhållande och genomtänkt rakt igenom. De nya ansiktena som dyker upp kompletterar de gamla karaktärerna väl och tillför nya områden att skämta kring. Skämt som är underhållande för gamla så väl som unga i all sin enkelhet.

kf3

Även om de svenska rösterna fungerar bra så är det svårt att inte vara nyfiken på den engelska versionen som innehåller en lång lista av fantastiska skådespelare. Jack Black och Angelina Jolie har fortsatt med att låna ut sina röster till Po och Tigrinnan men de får även sällskap av J.K. Simmons och Bryan Cranston. Likt andra delen i Kung Fu Panda-trilogin så är det Jennifer Yuh Nelson som står för filmens regi. Tillsammans med alla sina kollegor har hon skapat den vackraste delen i filmserien och kanske rent av en av de vackraste animerade filmerna någonsin. De fantastiska datorgenererade miljöerna, inspirerade av kinesisk kultur, kompletteras väl av dagens 3d-teknik. Teknik som ger ett härligt djup i fotot och suger in dig i den spännande historien utan att peta dig i ögat. Filmens fantastiska miljöer och animation förgylls återigen av ett fint soundtrack av Hans Zimmer som bland annat har lånat melodislingor från det amerikanska bandet Imagine Dragons för att skapa ett härligt sound.

kf2

Efter Den Gode Dinosaurien som var mindre bra så har 2016 inletts med två riktigt bra animerade filmer. Först Zootropolis och nu Kung Fu Panda 3, två filmtitlar som tar nya kliv framåt för animationsteknologin inom film. Även om denna nya historia om Po inte är särskilt originell så är den jäkligt underhållande och riktigt sevärd. Om du eller dina barn gillat del ett och två i denna trilogi så kommer ni inte till att bli besvikna av den tredje delen heller.

Fotnot: Filmen har premiär nu på fredag den 18:e mars.

Det har gått fem år sedan vi sist fick besöka Po och hans kung fu-vänner i Kina. Kung Fu Panda 3 är som titeln avslöjar den tredje delen i filmserien om den kung fu-kunnige pandan Po. Mycket har hänt sedan vi sist besökte drakkrigaren i Kina, animerade filmer har blivit allt vackrare och det produceras mer datoranimerade filmer än någonsin. Räcker berättelsen och de upphottade animationerna för att motivera ytterligare ett besök i Pos animerade Kina?  Efter flera hundra år i andevärlden återvänder skurken Kai för att förgöra Po och alla hans vänner. För att kunna bemöta denna nya fara måste Po bli chimästare,…

Review Overview

Betyg

70

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.