KINGDOM (Säsong 1)

När det medeltida kungariket i Sydkorea drabbas av ett okänt zombievirus måste prinsen rida ut på ett självmordsuppdrag för att rädda sitt folk. På resan upptäcker han en fasansfull sanning som hotar att förgöra dem alla.

Netflix Original-satsning ”Kingdom” är en välgjord, underhållande, skrämmande och med ett riktig vackert foto. I huvudrollerna ser vi Doona Bae (känd från ”Sense8”) samt Ju Ji-Hoon, Ryu Seung-Ryong, Kim Sangho, Heo Joon-Ho, och Jeon Seok-Ho. Vågen av zombiefilmer som vi fick för ett par år sedan tycks ha dämpat sig något men ”Kingdom” blåser nytt liv i genren och är ett fantastiskt tillskott.

”Kingdom” Foto: Netflix

”Kingdom” använder liknande regler kring sina zombies som zombiespelet Dying Light (2015) använder sig av. De döda gillar inte solljus och visar sig bara på natten. Det ger ett bra ramverk för serien att balansera mellan spännande actionsekvenser och karaktärsutvecklande scener utan att det känns forcerat.

”Kingdom” Foto: Netflix

Serien vågar ta tid på sig i sitt berättande, och när du ser vad som händer och vilka beslut som karaktärerna ställs inför så känns det som att det är så här det faktiskt skulle ha gått till vid en verklig zombieattack. I mitten av allt det här göttiga har filmskaparna placerat dysfunktionella grupp som kämpar för att överleva.

”Kingdom” Foto: Netflix

Såklart finns det element i historien som vi är bekanta med inom genren, men just settingen (medeltida Korea) som de valt gör att det fungerar riktigt bra och känns fräscht. Att se människor springa för sina liv från horder av zombies med en trävagn eller soldater som slåss med samurai-svärd ger de ingredienser som saknats i några av de senaste tillskotten till zombiegenren.

”Kingdom” Foto: Netflix

Serien är intensiv och med bara sex avsnitt rör sig handlingen snabbt fram. Tänk dig Game of Thrones möter The Witcher tillsammans med de bästa bitarna ur The Walking Dead. Om det inte skulle räcka för att övertyga dig!

”Kingdom” Foto: Netflix

Dessutom är zombierna i ”Kingdom” faktiskt riktigt skrämmande – mest för att de är ganska annorlunda från den typ av zombies som vi är vana vid att se. Serien är vild, grov, spännande och den är ett perfekt tidsfördriv när du bara vill bli helt uppslukad i tankarna av något annat.

”Kingdom” Foto: Netflix
När det medeltida kungariket i Sydkorea drabbas av ett okänt zombievirus måste prinsen rida ut på ett självmordsuppdrag för att rädda sitt folk. På resan upptäcker han en fasansfull sanning som hotar att förgöra dem alla. https://youtu.be/Bmhqw0F3q-g Netflix Original-satsning "Kingdom" är en välgjord, underhållande, skrämmande och med ett riktig vackert foto. I huvudrollerna ser vi Doona Bae (känd från "Sense8") samt Ju Ji-Hoon, Ryu Seung-Ryong, Kim Sangho, Heo Joon-Ho, och Jeon Seok-Ho. Vågen av zombiefilmer som vi fick för ett par år sedan tycks ha dämpat sig något men "Kingdom" blåser nytt liv i genren och är ett fantastiskt tillskott. "Kingdom" Foto: Netflix…

Review Overview

Serie

100

About Rasmus Tirzitis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.