Kärleken är störst

Kärleken är störst är en fransk film av Laurent Tirard. Den manliga huvudrollen spelas av Jean Dujardin, som vann en rad priser för huvudrollen i stumfilmen The Artist från 2011. Dujardin fick en Oscar, en Golden Globe, en BAFTA Award och vann också priset för bästa manliga skådespelare vid filmfestivalen i Cannes. Den kvinnliga huvudrollen spelas av Virginie Efira och hon matchar Jean Dujardin mycket väl. Skådespelarna gör avslappnade porträtt av Diane och Alexandre.

 

Diane är en advokat som gått igenom en skilsmässa för några år sedan. En dag när hon tappat bort sin telefon, får hon ett samtal. Det är Alexandre, en charmig man som hittat telefonen och vill lämna tillbaka den. Efter en kort konversation bestämmer de sig för att träffas på en dejt. Väl på dejten upptäcker Diane att Alexandre är en VÄLDIGT kort man.

Jag tycker generellt om franska filmer men Kärleken är störst höll inte riktigt hela vägen. Det är lätt att tycka om och sympatisera med huvudrollsinnehavarna. Efira och Dujardin är välkända och skickliga skådespelare men intrigen känns konstlad och uppstyltad. Trickfilmningen som gör Dujardin liten är inte trovärdig, vilket påverkar helhetsintrycket negativt.

Rekommendera andra att se filmen? Ja, om du vill se en bagatell, som ger dig underhållning för stunden.

Kärleken är störst är en fransk film av Laurent Tirard. Den manliga huvudrollen spelas av Jean Dujardin, som vann en rad priser för huvudrollen i stumfilmen The Artist från 2011. Dujardin fick en Oscar, en Golden Globe, en BAFTA Award och vann också priset för bästa manliga skådespelare vid filmfestivalen i Cannes. Den kvinnliga huvudrollen spelas av Virginie Efira och hon matchar Jean Dujardin mycket väl. Skådespelarna gör avslappnade porträtt av Diane och Alexandre.   Diane är en advokat som gått igenom en skilsmässa för några år sedan. En dag när hon tappat bort sin telefon, får hon ett samtal. Det är Alexandre,…

Review Overview

Betyg

40

About Lena Mq

Jag är bibliotekarie och gillar kopplingen mellan film och litteratur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.