Justice League släpps i ny version!

Justice League (2017) kommer att släppas i en ny version på HBO:s kommande streamingtjänst HBO Max 2021.

Tycka vad man vill om Man of Steel (2013) eller för att inte tala om vattendelaren Batman v Superman (2016) – men alla är rörande överens om att Justice League (2017) var ett totalt fiasko. Filmen sågades av kritikerna och blev långt ifrån den ekonomiska succé som Warner Bros hoppats på.

Sedan dess har fans skrikit efter #ReleasetheZnyderCut (alltså regissörens ursprungliga version av filmen) Bakgrunden är att regissören Zack Snyder var tvungen att lämna produktionen efter att ha drabbats av en personlig tragedi. In klev i stället kollegan Joss Whedon som avslutade inspelningen.

Regissören Zack Snyder har alltid haft en otroligt knivskarp visuell stil hur han valt att berätta sina filmer – en stil som var mycket närvarande i de riktigt mörka och råa Man of Steel och Batman v Superman – den visuella stilen var som helt bortblåst när vi såg Justice League. JL kändes mer som ett lapptäcke än ett genomtänkt epos av en och samma regissör.

Fansens hängivenhet har nu alltså burit frukt och filmbolaget Warner Brothers är villigt att lägga in mer pengar för att låta Snyder färdigställa sin version av filmen.

Snyder ursprungligen vision för filmen var en fyra timmar lång film och det har gett upphov till åratal av spekulationer kring en alternativ versions existens. Men om det blir en fyra timmar lång film eller en miniserie i sex delar som släpps – är däremot inte bestämt än.

”Det kommer att vara en helt ny grej, särskilt efter att ha pratat med de som har sett den släppta filmen, en ny filmupplevelse” berättar Zack Snyder till The Hollywood Reporter.

Planen är att samla hela postproduktions-teamet för att fixa musik, klippning och specialeffekter. De ursprungliga skådespelarna Ben Affleck, Henry Cavill och Gal Gadot m.fl. – kan komma att återvända för eftersynkning av dialog. Efterarbetet kommer kosta mellan 20 och 30 miljoner dollar

Vi får hoppas att JL lever upp till åtminstone hälften av vad alla fans hoppas och ber att den ska vara. För vem vet, om den blåser liv en död respekt för DCs filmuniversum finns det kanske en chans att vi kan få sen den ursprungliga versionen av David Ayers Suicide Squad (2016), som också led av ofantliga sista minuten ändringar. Lika bra att börja skrika efter #ReleasetheAyerCut

About Rasmus Tirzitis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.