Jag söker bot mot söndagsångesten

Konceptet söndagsfilm känns som ett ganska etablerat begrepp, ungefär som fredagsmyset och lördagsgroggen. Söndagsfilmen är naturligtvis starkt sammankopplad med söndagsångesten. Söndagar består ju trots allt till stor del av en evig ångestfylld nedräkning av den ack så härliga helgen, och en insikt om att det återigen snart är dags för en ny arbetsvecka.

Därför spelar söndagsfilmen en så stor roll i ens liv, det ger en nämligen möjligheten att åtminstone temporärt glömma att en inom ett par timmar återigen ska stiga upp och bidra till den så kallade arbetslinjen. En bör därför välja sin söndagsfilm noga. En vill ju inte direkt sitta där i soffan framför en film som framkallar ännu mer ångest – hur bra den filmen än må vara.

Inga svåra draman och sorgliga dokumentärer göra sig alltså besvär. Och jag ska fan inte få med mig någon livslärdom på en söndag, utan jag vill ha ren och skär underhållning. Därför är det numera följande som gäller på söndagar i det Lundströmska hushållet: superhjältefilm eller blockbuster. Och då jag redan har betat av cirka alla Marvelfilmer den senaste tiden (det finns en hel del asså?) så vad passar då bättre än 22 Jump Street?

Och jag kan ärligt säga att denna film, som lite grann arbetar efter konceptet ju högre budget desto mindre djup, verkligen är den ultimata söndagsfilmen. Noll ångest, mycket pangpang, en hel del lättköpta skratt och framför allt: den lämnar exakt noll bestående intryck. Precis den slags fördummande underhållning som behövs en söndag med andra ord.

About Frida Lundström

Trettiårskrisande Västerbottning med ett språkbruk som en femtonåring och längd som en tioåring. Ser mest på teve, lite för mycket för sitt eget bästa, och blandar gärna TLC-strunt med HBO-draman. Hyser även någon slags skev dröm om att bli buren av Hodor. Men är i övrigt fullt normal, på heders.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.