Jag lämnar mitt öde i era händer

Fick SMS från en god vän som ba: men hallå, du borde ju skriva en krönika om vad du tycker om att det ska bli en fortsättning på Twin Peaks. DET vill jag läsa om. Och så fick jag återigen skamset erkänna att jag inte har sett något som en enligt de flesta vettiga vuxna verkligen borde ha sett. Jag försökte spela på ålderskortet och ba ”alltså jag är för ung för att ha sett den serien när den gick” (älskar att hävda att jag är för ung pga är sällan för ung för saker).

Men så finner jag mig helt plötsligt hemma och sjuk och återigen klickandes runt på Netflix. Och där finns den ju, Twin Peaks. Serien som jag tycker mig se nämnas lite överallt, inte bara i SMS från vänner. Som har fått någon slags kultstatus i vårt samhälle. Men ska jag våga mig på att se den? Håller verkligen en tjugo år gammal serie som verkar vara filmad i typ sepiaton och, vad jag har förstått, handlar om han osköna snubben från Sex and the City som dricker mycket kaffe och sen någon läskig gubbe och kanske ett vedträ?

twin-peaks-quotes-1

Så jag känner att jag ställs inför ett dilemma nu. Ska jag fortsätta vara den enda 80-talisten som inte har sett Twin Peaks och därför absolut inte har någon aning om vem som dödade Laura Palmer. Eller ska jag se serien trots att det ändå finns en överhängande risk att jag absolut hatar den. Så nu litar jag på dig kära läsare. Ärligt talat – är den verkligen så bra som alla säger eller är det bara nostalgin som talar? 

About Frida Lundström

Trettiårskrisande Västerbottning med ett språkbruk som en femtonåring och längd som en tioåring. Ser mest på teve, lite för mycket för sitt eget bästa, och blandar gärna TLC-strunt med HBO-draman. Hyser även någon slags skev dröm om att bli buren av Hodor. Men är i övrigt fullt normal, på heders.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.