Jag hittar en plats på landet

Ofta när en ser filmer eller teveprogram som inte är ”av kulturellt värde” så ursäktar en sig med att det inte fanns något bättre att se. Som att utbudet är för skralt och du har helt enkelt inget annat val än att utsätta dig för denna skymf mot populärkulturen. Vilket ju känns som en rätt lam ursäkt när det nuförtiden finns typ EN MILJON olika sätt att hitta underhållning på. Har dock även själv använt mig av liknande ursäkter, så ska väl egentligen inte säga något om’et.

Dock är det i mitt fall rent lögn och förtal, då jag under sensommaren i princip planerade mitt liv runt den engelska serien En plats på landet. För dig som ännu inte hittat detta guldkorn i teve-djungeln så är det alltså en realityserie om bemedlade vita engelska heterosexuella par som söker ett mångmiljonboende. Som gärna ligger någonstans typ inte vid en motorväg? Fast ibland gör husen det ändå. Oklara kvalifikationer med andra ord.

englishcountryside

Varför ser jag då den här serien tänker du nu. Helt klart en befogad fråga, och en som inte är helt lätt att svara på. Är det borgaren i mig som vill komma ut? Är jag anglofil ut i fingerspetsarna? När jag en livslång dröm om att själv bo på den engelska landsbygden med endast får som grannar? Nej inte direkt. Egentligen tror jag att svaret är så enkelt som: det är en rätt mysig serie. Visst, den speglar inte alls hur samhället faktiskt ser ut och den uppmuntrar till konsumtion å det grövsta. Men hur det än är så är det som mysigt att se dem strosa hand i hand på den engelska landsbygden, kolla in ”barn conversions” med halmtak och liksom se fram emot en lugnare tillvaro. 

Plus att det FANNS verkligen inget bättre att se.

About Frida Lundström

Trettiårskrisande Västerbottning med ett språkbruk som en femtonåring och längd som en tioåring. Ser mest på teve, lite för mycket för sitt eget bästa, och blandar gärna TLC-strunt med HBO-draman. Hyser även någon slags skev dröm om att bli buren av Hodor. Men är i övrigt fullt normal, på heders.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.