Ice Age 4: Continental Drift – Artic Games

Spel baserad på filmer blir oftast inte bra. Det finns ett fåtal undantag men merparten av spelen är dåliga och de allra flesta riktigt dåliga. SEGA och THQ har varit de värsta syndarna och producerat några av de sämsta spel jag någonsin spelat. Men nu vill Activision inte vara sämre och klämmer ur sig Ice Age 4: Continental Drift – Artic Games.

Spelet har inget med filmen att göra förutom att karaktärer som är med i filmen även är med i spelet. Berättelsen är som följer: Sid hittar en skatt och hela gruppen är glad och lycklig över detta. Då kommer en grupp pirater och hävdar att skatten är deras. För att lösa problemet anordnar man en tävling där vinnaren i flest grenar får skatten. Du väljer om du vill spela som Manny och hans grupp eller piraterna. Sedan deltar man i tio stycken olika minispel. Efter det är spelet slut.

Det är hela spelet, tio minispel och samma videosekvenser av dålig kvalité om och om igen. Det tog nog cirka 20 minuter att spela igenom hela spelet, något av ett nytt rekord och hela upplägget är så uselt dåligt att det inte finns någon anledning att spela om. Visst det är ett spel riktat mot  barn men AI:n är så usel och dålig att man nästan blir förbannad. Som tur är så visar sig kontrollerna vara ganska kassa, så det kan faktiskt bli jämnt ändå. Du tävlar inte mot någon utan oftast är det en tid eller poäng som du skall slå för att vinna. Och som tack få se samma mellansekvenser ännu en gång.

Och vilken idiot kom på att sixaxis skulle vara standard på PS3? Jag trodde vi hade lagt av med sådana idiotier för fem år sedan. Min dotter fattade inte hur hon skulle styra innan jag förklarade för henne att hon måste föra kontrollen uppåt för att Diego skall hoppa. ”- Varför då?” Tyvärr hade jag inget bra svar att ge henne. Till och med hon gav upp på spelet efter två genomspelningar och gick tillbaka till Rayman: Origins och LEGO Harry Potter, bra spel som fungerar för barn.

Lägg till dålig grafik, irriterande ljud där samma dialog upprepas om och om igen och ni förstår att vi har en potentiell vinnare av årets sämsta spel här. Det är inte bara uselt, utan genomuselt. När jag sökte på spelet så fanns det inte en enda sajt kopplad till Metacritic som hade recenserat spelet! Det säger en hel del. Så grattis Activision, ni har publicerat ett spel som är så uselt att det kommer att finnas med i topp 10-listor över de sämsta spelen någonsin i framtiden.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.