HyperX Cloud Stinger Core Wireless 7.1

När det kommer till gamingheadset är marknaden en djungel. Ni kan få ett par lurar för alltifrån några hundralappar till flera tusen kronor. Kingstons serie HyperX levererar hög kvalité med smickrande design till ett överkomligt pris. I våras kom senaste versionen av storsäljaren Cloud Stinger. Vi har testat headsetet med filmer, spel och jobbmöten. Är detta gamingheadsetet för dig?

Innehållet i lådan.

I Lådan får ni headset, en USB-dongel för trådlösanslutning samt en USB-C-sladd för laddning. En clean förpackning utan detaljer som förvirrar eller komplicerar. En kort instruktionsbok beskriver hur ni kommer igång med headsetet (frågan är om ni ens behöver öppna den). Från det att jag öppnat lådan och satt på mig headsetet fick jag igång de inom en minut.

Det är superenkelt att komma igång. Sätt bara i USB-dongeln i din PC eller konsol. Slå på headsetet, vänta några sekunder. Voila! Ljud och mikrofon igång direkt. Det är precis så här enkelt jag vill att alla teknikprylar skall fungera.

Cloud Stinger Core Wireless 7.1 har en clean och robust design. Plasten och kvalitén känns gedigen. Komforten är hög med headsetets mjuka och luftiga hörlurskuddar. Med sina 244g glömmer ni snabbt bort att ni har ett headset på huvudet. Om ni har stort huvud som mig (Storlek 61-62) kan det kännas som att det klämmer åt en aning. Men för mig kändes det aldrig obekvämt trots flera timmar med gaming. Vrider ni upp mikrofonbomen stängs mikrofonen av och den kommer ur vägen ifall ni vill passa på att dricka ett glas vatten eller äta lite snacks. En smidig och snabb lösning om ni vill prata med någon i rummet utan att behöva trycka av ljudupptagningen i Discord eller Skype. På lådan anges det att batteritiden kan räcka upp till 17 timmar, för mig räckte batteriet cirka 13 timmar med relativt hög volym inställd.

Clean mattsvart design utan flashiga detaljer.

Ljudbilden håller en klart godkänd nivå. Till vardags när jag arbetspendlar använder jag mig av Sonys brusreducerande WH-1000XM3. Cloud Stinger levererar en rejäl bas med sina 40 mm element men är helt klart inte på samma nivå som mina givna dedikerade lurar för musik. När jag spelade The Last of Us: Part 2 på min Playstation 4 upplevde jag dock ljudbilden som tydlig och skarp i de flesta partierna av spelet. Det blev däremot tydligare vid höga explosioner i kombination av musik att elementen inte riktigt klarar av att leverera en helt balanserad ljudbild. Med 7.1-läget aktiverat på PC blev jag dock riktigt imponerad över hur tydligt surroundfunktionen fungerar både i spel och för film. Att återgå till mina stereohörlurar känns helt främmande.

På undersidan av kåporna hittar ni reglagen. På vänster sida har ni mikrofonen, kabelanslutning och på/av-knappen. På höger sida har ni volymreglage. Knapparna är rejäla och responsiva, det känns tydligt att mikrofonen ”klickar av” när bomen vrids upp. Känslan är verkligen att Kingston har satsat på att göra det enkelt och intuitivt för slutkonsumenten att använda HyperX-serien och Cloud Stinger.

Headsetets reglage.

Det Negativa
Headsetet har sin bestämda utformning och lämnar lite utrymme för användaren att anpassa det efter sina behov. På en del dyrare headset kan ni till exempel själv välja om ni vill ha mikrofonen på höger eller vänster sida och byta ut magnetiska hörlurskuddar med mera. Det finns inget urtag för 3,5 mm-sladdar för er som vill köra trådbundet eller koppla in headsetet till en telefon. Ni kan inte heller ansluta headsetet till din smartphone trådlöst. Samt, den virtuella 7.1-surroundfunktionen fungerar enbart på PC.

Det positiva
Cloud Stinger har en robust design och levererar bra ljud och röstupptagning. Trots att headsetet är trådlöst har det generös batteritid som gör att du sällan sitter utan ljud från din dator eller konsol. Det är enkelt att komma igång med att använda headsetet. Priset ligger på överkomliga 999 kr (juli 2020).

Slutsats
HyperX Cloud Stinger Core Wireless 7.1 är ett headset för er som vill ha ett ordentligt gamingheadset utan att tömma lekkassan. Med headsetet får ni klart godkänt ljud och snygg design. Frågan är om ni hittar ett bättre trådlöst gamingheadset med 7.1-surroundfunktion till ett bättre pris. Är ni småbarnsförälder som mig och har begränsad tid att spela? I så fall tycker jag detta är ett givet köp.

Tidigare HyperX-recensioner:
HyperX Pulsefire Raid

När det kommer till gamingheadset är marknaden en djungel. Ni kan få ett par lurar för alltifrån några hundralappar till flera tusen kronor. Kingstons serie HyperX levererar hög kvalité med smickrande design till ett överkomligt pris. I våras kom senaste versionen av storsäljaren Cloud Stinger. Vi har testat headsetet med filmer, spel och jobbmöten. Är detta gamingheadsetet för dig? Innehållet i lådan. I Lådan får ni headset, en USB-dongel för trådlösanslutning samt en USB-C-sladd för laddning. En clean förpackning utan detaljer som förvirrar eller komplicerar. En kort instruktionsbok beskriver hur ni kommer igång med headsetet (frågan är om ni ens…

Review Overview

Betyg

Summary : Specifikationer: Hörlurselement: 40mm Frekvens: 20Hz-20,000Hz Vikt: 244g Ram: Lättmetall Batteritid: Upp till 17 timmar Mikrofon: Kan stängas av genom att vrida bomen Adapter: Trådlös via USB – 2.4GHz

70

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.