HyperX Alloy Origins

Skall du spela på pc är den viktigt att ha ett bra tangentbord som känns skönt och fungerar efter de förutsättningar som finns. Men om du är som jag så spelar du inte bara på din dator utan behöver ett tangentbord som fungerar bra även för andra funktioner. Kan HyperX Alloy Origins vara ett alternativ?

Det första som sticker ut med Alloy Origins är hur litet det är med tanke på att det är ett tangentbord med numpad. Det är för HyperX har skalat bort alla former av skal, inget handledsstöd eller liknande. Tangenter står ut och det finns inget som innesluter dem. Det ger ett avskalat intryck men jag gillade det. Att inte behöva öppna tangentbordet för att komma åt ordentligt under tangenterna är tacksamt och jag gillar hur snyggt och enkelt det känns. Designen är i aluminium, även undersidan som gör att den väger lite mer än vad du kanske är van vid men å andra sidan ligger tangentbordet riktigt stabilt också. Under långa spelpass fanns det inte en chans att det rörde på.

Som de flesta tangentbord som är inriktade på spelare har Alloy Origins mekaniska tangenter. Men inte Cherry MX som är de vanligaste men också gör att priset går upp. Istället använder HyperX sin egen HyperX Red. Det finns också två andra varianter, Blue och Aqua som kommer under året. Red skall vara tysta och linjära medan Aqua är tysta och taktila och Blue är taktila och ”clicky”. Jag måste säga att jag var väldigt nöjda med det röda. De lät inte för mycket och hade rätt motstånd när jag tryckte på dem.

Att spela med Alloy Origins var en trevlig upplevelse. Det kändes naturligt att ha handen på tangenter och i flesta spela flöt det på utan större problem. Ett spel som Elder Scroll Online där du använder siffertangenterna mycket eller Overwatch där du hela tiden använder tab och e för använda förmågor var inga problem att spela.  Samma sak med Diablo 3 där allting flöt på smidigt. Att skriva var samma känsla, tangenterna känns lätt polerade ovanpå men det var inget som störde mig. Jag kunde skriva i samma fart som mitt gamla tangentbord och ljudet ifrån det störde inte mig nämnvärt.

Alloy Origins har såklart LED-lampor som lyser upp tangentbordet men det går att styra relativt enkelt, både från tangentbordet genom ett smidigt knapptryck eller via HyperX programvara. Dock är denna fortfarande i beta så förvänta er inga underverk. Sladden är tygbelagd och använder USB C för att ge tangentbordet ström. Smidigt och bra. Dock finns det inte bluetooth eller möjligt till makron om det är viktigt för dig.

För en HyperX Alloy Origins får du ge 1300 kr i dagsläget. Det är en hel del pengar men samtidigt 800 kr mindre än t ex SteelSeries Apex Pro. Och för det priset får du väldigt mycket tangentbord för pengarna. Är du på jakt efter ett bra tangentbord både för spel och att skriva på är detta ett bra alternativ.

Skall du spela på pc är den viktigt att ha ett bra tangentbord som känns skönt och fungerar efter de förutsättningar som finns. Men om du är som jag så spelar du inte bara på din dator utan behöver ett tangentbord som fungerar bra även för andra funktioner. Kan HyperX Alloy Origins vara ett alternativ? Det första som sticker ut med Alloy Origins är hur litet det är med tanke på att det är ett tangentbord med numpad. Det är för HyperX har skalat bort alla former av skal, inget handledsstöd eller liknande. Tangenter står ut och det finns inget…

Review Overview

Betyg

90

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.