Hotell Transylvanien 3 – En Monstersemester

Hotell Transylvanien 3 – En Monstersemester är en animerad familjekomedi från 2018 med Adam Sandler, Selena Gomez och Andy Samberg. Det är den tredje filmen i serien och handlar om monstervännernas semester till ön Atlantis, en resa som innehåller både kärlek och äventyr.

Bild: Sony Pictures Entertainment Inc.

I Hotell Transylvanien 3 – En Monstersemester har Dracula tröttnat på singellivet och efter ett desperat försök på monsterversionen av tinder har han gett upp hoppet helt om att finna en ny zing, vilket är monsters svar på äkta kärlek. För att ge Dracula, och sig själva, lite kvalitetstid med nära och kära bokar Mavis, Wayne, Frankenstein och de andra i monstergänget en kryssning till den mytomspunna staden Atlantis, en gång hem till monster i alla former. På fartyget styr kapten Ericka, en kvinna som Dracula blir upp över öronen förälskad i och till hans lycka verkar känslorna vara besvarade, det han inte vet är att Ericka bär på en mörk hemlighet som kan komma att förändra allt… Kan äkta zing verkligen vinna även denna kamp?

Bild: Sony Pictures Entertainment Inc.

Den tredje filmen i Hotell Transylvanien-serien går i samma tecken som de tidigare: kärlekens. Det är en varm och gullig film med några inbakade lättsmälta moralkakor, vilket sällan slår fel i genren. Adam Sandler, som själv gör rösten till Dracula, har än en gång samlat ihop flertalet Hollywood-stjärnor som gör monsternas röster och tacksamt nog försöker de sig inte på samma rumänska brytning som Sandler själv.

Bild: Sony Pictures Entertainment Inc.

Humorn är riktad till barn förutom några få skämt om föräldralivet och tyvärr överdrivs den i flertalet scener: det finns skämt som gör sig bäst i sin korthet och Hotell Transylvanien 3 – En Monstersemester har inte bemästrat den formen. Det kläms även in några onödiga scener för att fylla ut en historia som inte riktigt tar fart förrän halva filmen passerat. Detta passerar förmodligen obemärkt en barns ögon då det ständigt bjuds på komiska situationer som pockar på tittarens uppmärksamhet.

De sista fyrtio minuterna tar äventyret fart och filmen växer från att vara en dassig uppföljare till att bli en trevlig komedi. Det nya tempot tillsammans med ett par väl valda historiska och kulturella kopplingar gör att intresset är nyfunnet. Miljöombytet gör också sitt: det är betydligt mer intressant att följa monstergänget i en magisk undervattensvärld än att besöka hotellet för en tredje gång.

Bild: Sony Pictures Entertainment Inc.

Hotell Transylvanien 3 – En Monstersemester är inte en tungviktare i genren men fungerar perfekt för fredagsmys med barnen i höstmörkret.

En andra åsikt

Dracula har bytt ut sitt eminenta slott i Transylvanien mot en semesterkryssning. Redan i filmens synopsis skvallras det om en idéfattig historia som styr filmserien åt helt fel håll – varför byta ut det ikoniska och mytiska slottet mot en kryssning? Här fick jag mig en liten knäpp på näsan, för Hotell Transylvanien 3 – En monstersemester är bättre än del två i serien och bjuder på en hel del garv. Roligast är helt klart gremlin-karaktärerna, filmens svar på minionerna, som jag hoppas vi får se mer av i framtiden. För en monsterdiggare som undertecknad ligger stor del av behållningen i de tidigare filmerna hos alla monster, myter och platser som dyker upp. Den här filmen är inget undantag utan låter oss stifta bekantskap med både Kraken och Atlantis. Storymässigt är filmen dock oerhört förutsägbar och under slutscenen kvävs ett par gäspningar, men sammantaget är detta en helt okej uppföljare en relativt stabil komik. Nästa gång vill jag dock vara tillbaka i Transylvainen – tack på förhand.

Uppdaterad av Kenny Nordgren 20/12 – 18. 

Hotell Transylvanien 3 - En Monstersemester är en animerad familjekomedi från 2018 med Adam Sandler, Selena Gomez och Andy Samberg. Det är den tredje filmen i serien och handlar om monstervännernas semester till ön Atlantis, en resa som innehåller både kärlek och äventyr. I Hotell Transylvanien 3 - En Monstersemester har Dracula tröttnat på singellivet och efter ett desperat försök på monsterversionen av tinder har han gett upp hoppet helt om att finna en ny zing, vilket är monsters svar på äkta kärlek. För att ge Dracula, och sig själva, lite kvalitetstid…

Review Overview

Betyg
Andra åsikt

60

About Melody Nikki

En 20-nånting kalmarit som spenderar alldeles för mycket tid framför tv-serier och skräckfilmer. Ju konstigare och mer brutalt, desto mer faller det mig i smaken. Skriver mest hela tiden, drömmer om ett framtida arbete som kultur-och nöjesjournalist, och brinner, förutom för medieämnen, för feminism, anti-rasism, hip hop, hudvård, memes, filosofi och teknik. Samt dokusåpor, men det är inget jag erkänner i första hand... Kontakt: nikki@filmfenix.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.