Hotell Transylvanien 2

bild2

Alla gamla skräckfilmsmonster som funnits i hundratals år, vad gör de nu? Har de familj ? Lever de på a-kassa? Jobbar någon på McDonalds? Frågorna är många och de flesta får man svar på om man vågar stiga in på Hotell Transylvanien.

Greve Draculas dotter Mavis har gift sig med människan Jonathan som besökte hotellet i den första filmen. De väntar även barn. Något både föräldrarna och morfadern ser fram emot. När barnet föds visar den inga tendenser till att bli ett ruskigt monster, något som inte gillas av Greven. Han vill att hans arvinge också ska vara vampyr. Mavis är övertygad om att Hotell Transylvanien inte är en plats för sonen att växa upp på och vill att familjen ska flytta till Kalifornien, men Jonathan älskar Transylvanien och vill aldrig lämna stället. De båda trötta föräldrarna beslutar sig för att resa till Amerika och se hur Jonathan växte upp. Under tiden passar då Morfar Dracke på att försöka skrämma fram barnbarnets vassa gaddar.

bild1

Jag såg den dubbade versionen av filmen tillsammans med mina två barn Ebba och Hugo, 7 respektive 4 år gamla. Sällan har jag lyckats få båda två att sitta still i tv-soffan och titta på en film som även jag kan finna intressant, men de var som klistrade hela filmen! Detta, likt sin föregångare, är riktigt bra familjeunderhållning. Humor för både vuxna och barn. Tror faktiskt att jag skrattade något mer än barnen, vilket är ett bra betyg.

bild3

Filmen är skapad av Sony Picture Animation som, enligt mig, håller minst lika hög klass som mästarna Pixar. Animationen är behaglig att se på och karaktärerna är lagom detaljerade. Skämten är blandade. Vissa är mest lämpade för vuxna tittare, medan de flesta passar alla åldrar. Bara det att Greve Dracula och hans polare Frankenstein och Varulven är så avdankade så de knappt minns hur man skrämms är ju underhållande.

Finns egentligen inget negativt att säga om filmen. En kanonrulle att ta fram inför nästa fredagsmys med kidsen. Den kan dock vara lite läskig för de minsta, men monstren är så roligt utformade, så det mest läskiga försvinner med det.

Alla gamla skräckfilmsmonster som funnits i hundratals år, vad gör de nu? Har de familj ? Lever de på a-kassa? Jobbar någon på McDonalds? Frågorna är många och de flesta får man svar på om man vågar stiga in på Hotell Transylvanien. Greve Draculas dotter Mavis har gift sig med människan Jonathan som besökte hotellet i den första filmen. De väntar även barn. Något både föräldrarna och morfadern ser fram emot. När barnet föds visar den inga tendenser till att bli ett ruskigt monster, något som inte gillas av Greven. Han vill att hans arvinge också ska vara vampyr. Mavis…

Review Overview

Betyg

80

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.