Homeland säsong 2

homeland-season-2-02Jag gillade verkligen säsong 1 av Homeland, det var en serie som jag inte kunde slita mig ifrån och följde varje avsnitt med spänning. Nu sätter jag mig för att recensera säsong 2 och frågan är om magi kan hålla i sig?

Det har gått ett par månader sedan säsong ett och Carrie har genomgått elterapi, hon bor numera hos sin pappa och syster och jobbar som lärare. Brody är numera kongressledamot men slits mellan sitt nya jobb och lojaliteten mot Abu Nazir. Men allt detta kommer att ändras när Saul ber Carrie att följa med på ett uppdrag till Beruit. Där hittar de bevis som pekar på att Carrie hade rätt om Brody och med en ny attack på ingång mot USA så bildar CIA en spaningsgrupp mot honom. Samtidigt börjar Mike Faber gräva i mordet på Elizabeth Gaines, han är inte helt övertygad om att allting gick till som det är sagt. I skolan blir Dana kär i vicepresidentens son, ett beslut som för med sig oväntade konsekvenser.

Säsong 2 av Homeland är en underhållande men ojämn säsong som inte riktigt kan leva upp till den första säsongen men gör sitt bästa för att stå på egna ben. Jag var lite orolig när första säsongen var slut att man skulle fortsätta mjölka konceptet med Brody och hans sympatier men här avhandlar man det relativt tidigt och lägger istället fokus på att utnyttja honom för att komma närmare Nazir. Det gör också att Brody och Carries relation utvecklas ytterligare i denna säsong något som jag gillar. Det var en av de intressanta sakerna under den första säsongen och här får vi fördjupas oss ytterligare i det. Det kommer även in en ny karaktär i form av Peter Quinn, en CIA-agent som vi vet väldigt lite om men som uppenbarligen har en agenda som är större än vad man kan först ana. Han utvecklas bra under säsongens gång och det skall bli intressant att se vad han tar vägen under kommande säsonger.

Homeland Series 2, Episode 5 Jessica Brody (Morena Baccarin) in "Q&A." Tuesday October 30th RTÉ Two

Det jag inte gillar är historien som rör Brodys familj, de känns konstruerade och fungerar inte alls lika bra här som under den första säsongen. Det är rätt så uppenbart att äktenskapet har knackat i fogarna sedan Brody kom tillbaka och hela säsongen är en enda lång väg mot det uppenbara. Även sidohistorien med Dana och vicepresidentens tycker jag har sina brister, den börjar bra men spårar sedan ur totalt. Kanske är det den generella synen på politiker och makt i USA som kommer in här, men jag är inte alls nöjd hur manusförfattarna löste detta. De kunde ha skippat denna del helt och hållet. Till skillnad från den första säsongen så var jag fast redan från avsnitt ett och tyckte att det var spännande men den nådde aldrig upp till den första säsongen, de sista avsnitten där var djävulsk spännande, här är det mer intressant och jag vill se vad som händer men jag sitter inte och biter på naglar.

Claire Danes är duktig som Carrie men samtidigt är hon en av de mest instabila karaktärerna har sett i en tv-serie på flera år. Det finns scener där man sliter sitt hår över hennes beteende och agerande. Det gör dock Carrie mer mänsklig, något jag ofta saknar i agentserier. Brody utvecklas inte lika mycket men vi har med oss mycket från den första säsongen. Saul är en karaktär som här ger oss ett större djup och jag får en känsla av att han kommer spela en större roll i säsong 3. Peter Quinn är ett mysterium men jag hoppas vi får se mer av honom under nästa säsong.

Rupert Friend as Peter Quinn in Homeland (Season 2, Episode 6). - Photo: Kent Smith/SHOWTIME - Photo ID: Homeland_206_2970

Gillade man Homeland säsong 1 så kommer man gilla säsong 2 det är jag rätt så övertygad om, den förvaltar det hela väl och jag ser med spänning fram vad man har att erbjuda under säsong 3.

Jag gillade verkligen säsong 1 av Homeland, det var en serie som jag inte kunde slita mig ifrån och följde varje avsnitt med spänning. Nu sätter jag mig för att recensera säsong 2 och frågan är om magi kan hålla i sig? Det har gått ett par månader sedan säsong ett och Carrie har genomgått elterapi, hon bor numera hos sin pappa och syster och jobbar som lärare. Brody är numera kongressledamot men slits mellan sitt nya jobb och lojaliteten mot Abu Nazir. Men allt detta kommer att ändras när Saul ber Carrie att följa med på ett uppdrag till…

Review Overview

Betyg

80

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.