Hold the Dark

Hold the Dark är en mörk, kall och mystisk dramathriller, och en av Netflix senaste så kallade Netflix Original. Filmen bygger på romanen med samma namn skriven av William Giraldi.
Historien utspelar sig i ett litet samhälle i norra Alaska,
där det enda som är ljust är snön. Vargexperten Russell Core reser hit efter att han fått ett brev från Medora Slone, vars son förmodligen dödades av vargar. Hon vill att han ska leta upp vargen som dödade hennes son, och döda vargen innan hennes man Vernon kommer hem från kriget. But things aren’t always what they seem…
Jag gillar verkligen Hold the Dark, men den skapar många frågetecken, så jag önskar nästan att jag hade läst Giraldis bok först.
Men bortsett från mina frågetecken angående ursprung, vargar och krig, varför tycker jag att du ska se denna film? Det kanske du inte ska, det beror på. Personligen älskar jag dystra, mörka filmer med frågetecken, men det gör ju inte alla. Och en heads up, det är blodigt, kallt och massa onödigt våld. Det som tilltalar mig mest är mystiken och karaktärernas känslomässiga handlande som bara blir sannolikt för dom själva.Jag kan inte läsa regissören Jeremy Saulniers tankar, men jag skulle misstänka att han vill skapa lite samma outgrundliga känsla som The Revenant gav. Det funkar för mig, inte på samma nivå men det obehagliga och tänkvärda finns där. Mina tankar går även till filmen Post Tenebras Lux som lämnade mig med starka känslor. Slutligen, massa kredd till Riley Keough, Jeffrey Wright, Alexander Skarsgård, James Badge Dale och Julian Black Antelope som gör sina karaktärer riktigt trovärdiga. Hold The Dark | Official Trailer [HD] | Netflix

”When kids are killed, the future dies”

Hold the Dark är en mörk, kall och mystisk dramathriller, och en av Netflix senaste så kallade Netflix Original. Filmen bygger på romanen med samma namn skriven av William Giraldi. Historien utspelar sig i ett litet samhälle i norra Alaska, där det enda som är ljust är snön. Vargexperten Russell Core reser hit efter att han fått ett brev från Medora Slone, vars son förmodligen dödades av vargar. Hon vill att han ska leta upp vargen som dödade hennes son, och döda vargen innan hennes man Vernon kommer hem från kriget. But things aren't always what they seem... Jag gillar…

Review Overview

Betyg

80

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.