Hitman Agent 47

hitman-agent-47-02Så det är dags för nästa film baserat på ett spel. Denna gång är det Hitman-serien som får ytterligare en film. Frågan är om den klarar av att leverera till de redan lågt ställda förväntningarna?

Katia van Dees har varit på jakt efter en person hela sitt liv. Hon vet inte vem han är men har minnen av honom. Nu har spåren lett henne till Berlin. Ovetandes är en lönnmördare vid namn Agent 47 henne på spåren. Det är oklart vad han har för agenda men han har spårat henne till Berlin. Det har även den mystiska organisationen Syndicate som har skickat sin agent John Smith för att hitta henne. Allting handlar om genmanipulerade agenter från de forna östblocket och Katia kommer finnas sig indraget i något som är större än hon kan ana.

Detta är ännu en av dessa filmer som bolagen släpper baserat på ett spel där de inte har koll på något. Eller i detta fall visar de att de har lite koll men resultatet blir det samma, en generisk och synnerligen tråkig film som känns betydligt längre än sina 90 minuter. Problemet är att i dagens actionfilm måste du ta ett steg framåt. Det räcker inte med blod, uppspeedade stridsscener och en pricksäker hjälte. Framförallt när det är allt du har i kombination med scener där folk springer. Historien är synnerligen slätstruken och tråkig. Den har sina stunder som visar att regissören/manusförfattare i varje fall har sett spelet och det är kul för oss som spelat Hitman, men för resten av publiken gör dessa scener varken av eller till.hitman-agent-47-03

Det stora problemet med filmen är manuset. Man tar bottenskrapet från alla actionfilmer man kunde komma på och hoppas att ingen skall märka något. Men när min 13-åring kan se alla logiska luckor i filmen då vet man att det är illa. Och när actionscenerna känns som något som spelats in på rutin så blir hela filmen en kvävd gäspning. Men kanske inte skulle vänta mig mer av Skip Woods? Karln har inte skrivit en vettig film sedan sin debut Thursday 1998. Och när man slänger in Aleksander Bach som tidigare regisserat exakt noll filmer men flertalet reklamfilmer så förstår man att detta inte på något sett kan sluta bra.

Hitman Agent 47 är den typen av film som jag blir irriterad när jag ser. Det har ett tillräckligt bra material för att kunna göra något vettigt utav, inte någon genrebrytande film med tillräckligt god och habil handling för att man skall kunna ha kul i 90 minuter. Detta är mer som att vara hos tandläkaren.

Så det är dags för nästa film baserat på ett spel. Denna gång är det Hitman-serien som får ytterligare en film. Frågan är om den klarar av att leverera till de redan lågt ställda förväntningarna? Katia van Dees har varit på jakt efter en person hela sitt liv. Hon vet inte vem han är men har minnen av honom. Nu har spåren lett henne till Berlin. Ovetandes är en lönnmördare vid namn Agent 47 henne på spåren. Det är oklart vad han har för agenda men han har spårat henne till Berlin. Det har även den mystiska organisationen Syndicate som…

Review Overview

Betyg

20

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.