Helgens streamingtips: The Rain

Äntligen fredag! Helgens streamingtips är den dansk/svenska serien The Rain som du kan se på Netflix. Första säsongen hade premiär på Netflix i maj 2018 och den andra säsongen släpptes för en vecka sen.The Rain är Netflix första nordiska originalserie och utspelar sig till stor del i Danmark men även i södra Sverige.

The Rain handlar om syskonen Simone och Rasmus som har levt i en bunker i sex år för att skydda sig mot ett dödligt virus som sprids av regnet. Men en dag måste de lämna bunkern, de ger sig ut i värld som till stor del är utplånad. Stora delar av befolkningen är döda pga regnet och de som överlevt dödar varandra för att överleva. Det finns även en risk att bli dödad eller tillfångatagen av en slags hemlig militärliknande polis.

Ja, det låter ju inte så muntert och det är det inte, serien är mörk och dystopisk men otroligt spännande. Skådespeleriet i serien är överlag väldigt bra av dessa unga skådespelare och i huvudrollerna ser vi Alba August och Lucas Lynggaard Tønnesen. Och gillar du dystopier så är känslan helt rätt i The Rain.
Fler tips på bra europeiska serier att se på Netflix >>

Ha en fantastisk helg och glöm inte mamma på söndag!

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.