Helgens streamingtips: Personal Shopper

Sista fredagen i maj och vi kommer med ett tips på ett drama som gick lite under radarn här i Sverige men helt klart förtjänar fler tittare. Vi tipsar om Personal Shopper med Kristen Stewart.

Stewart fick en hel del skit efter Twilight och många trodde att både hon och hennes motspelare Robert Pattison skulle försvinna som många andra unga skådespelare som gjort ungdomsfilm. Men istället gjorde båda samma sak. De satsade på mindre produktioner och gjorde roller som var så långt bort ifrån Twilight de kunde komma.

Här spelar Stewart den unga Maureen som bor i Paris och är en personal shopper. Men den egentliga anledningen till att hon är i Paris är att försöka få kontakt med sin döde bror. Maureen är nämligen ett medium också. Det hela börjar som ett drama men allteftersom filmen fortlöper byter den både ton och skepnad.

Bäst är att veta så lite som möjligt om Personal Shopper när ni ser den. Det är inte en film för alla men kan man hänga med i svängar kommer man bli belönad på slutet. Och det är en film som visar Kristen Stewarts styrka som skådespelerska.
Personal Shopper hittar du på Netflix.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.