Harry Potter and the Deathly Hallows part 2 4K

Tiden är knapp när vi når det avslutande kapitlet av Harry Potters äventyr. David Yates avslutar filmserien med ett uppskruvat tempo inom klippning, musik och berättande. När Harry Potter till sist återvänder till Hogwarts för att jaga ifatt de sista horrokruxerna vet vi att Voldemort inte ligger långt efter honom och hans vänner…

Det är äntligen dags att sätta stopp för Voldemort. Harry Potter återvänder med Hermione och Ron till Hogwarts för att hitta Voldemorts sista horrokruxer och förstöra föremålen. Vad vännerna upptäcker när de återvänder till sin gamla skola är minst sagt skrämmande. De äldre eleverna får träna på förbjudna besvärjelser på de yngre eleverna och kamratuppfostran har blivit en vardag för många. Med andra ord, det blir inte svårt för hjältarna att få skolan på sin sida när de snabbt jagar bort rektorn Severus Snape. Samtidigt vet de att tiden är knapp, inom kort kommer Voldemort för att till sist förgöra Harry Potter.

Det är en känsla av lättnad som når en när tempot till sist skruvas upp, kanske det borde ha skett tidigare? Flera karaktärers öden lämnas outforskade för att ge utrymme för den avslutande striden mot den onde trollkarlen som inte längre behöver benämnas som ”han som inte får nämnas vid namn”. För oss som har läst alla böckerna finns det mycket som saknas, vad är egentligen Snapes och professor Dumbledores drivkrafter och motiv? Yates och filmskaparna har skruvat upp filmens tempo till ett crescendo som tyvärr lämnar en del trådar bristfälligt outforskade. Skådespeleriet, fotot och de fantastiska effekterna väger dock upp för mycket missat material. För de som är sugna på mer Harry Potter är det väl värt att utforska böckerna för att få en starkare förståelse för flera av karaktärernas drivkrafter.

Alexandre Desplats soundtrack och fotot av Eduardo Serra förhöjer känslan av stress och annalkande fara. Soundtracket har snabbare stråkar och trumslag när mörkret sveper in över våra hjältar. Det mörka fotots kontrast mot alla lysande besvärjelser i slutstriden lyfts till nya nivåer genom 4k-utgåvans HDR. Regissörer, filmfotografer och Industrial Light & Magic har tillsammans skapat en filmserie som sätter bild och ljud på de fantasier vi först fick när vi läste J.K. Rowlings bokserie om trollkarlen Harry Potter. Även om resan är slut för Harry Potter, behöver ni inte misströsta. J.K. Rowling är med och skriver fyra delar till i filmserien som började med Fantastiska vidunder och var man hittar demSamtidigt går en teateruppsättning kring Harry Potters barn för fulla hus i London. Vi kommer alltså att få se mycket mer av Rowlings fantastiska värld inom de närmsta årtiondet.

Utgåvan:

Warner Bros visar vad man kan göra med en filmserien på detta nya hemvideoformat genom att släppa en av sina största filmserier, Harry Potter-serienSamtliga fyra filmer jag har recensera håller en hög produktionskvalité med grymt foto och nya snygga fodral samt generöst med extramaterial . Som jag skrivit om varje utgåva hittills, att se dessa filmer i 4K är som att stundtals uppleva filmerna på nytt. Det enda som möjligtvis behöver utvecklas för att ett filmbolag skall nå den ultimat 4k-utgåvan, är att även inkludera allting i samma höga upplösning. I detta fallet kan det vara så att delar av extramaterial är inspelat i lägre upplösning digitalt. Om du är ett fan av Harry Potter-serien bör du absolut överväga att uppgradera din samling!

Tiden är knapp när vi når det avslutande kapitlet av Harry Potters äventyr. David Yates avslutar filmserien med ett uppskruvat tempo inom klippning, musik och berättande. När Harry Potter till sist återvänder till Hogwarts för att jaga ifatt de sista horrokruxerna vet vi att Voldemort inte ligger långt efter honom och hans vänner... Det är äntligen dags att sätta stopp för Voldemort. Harry Potter återvänder med Hermione och Ron till Hogwarts för att hitta Voldemorts sista horrokruxer och förstöra föremålen. Vad vännerna upptäcker när de återvänder till sin gamla skola är minst sagt skrämmande. De äldre eleverna får träna på förbjudna besvärjelser på de yngre…

Review Overview

Utgåvan
Filmen

85

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.