Harry Potter and the Deathly Hallows part 1 4K

När vi nu har tagit oss till första delen av det avslutande kapitlet i filmserien är förväntningarna höga. Skall allt världsbyggande, alla upptäckter och uppoffringar leda till en spännande upplösning? Förra veckan recenserade jag Harry Potter and the Half-Blood Princedenna veckan fortsätter jag med 4K-utgåvan av Harry Potter and the Deathly Hallows part 1.

Dumbledore är död och trolldomsministeriet har fallit. Harry, Hermione och Ron får leva på flykt samtidigt som de försöker hitta alla Voldemorts horrokruxer.  Trots professor Dumbledores uppoffring är det fortfarande ovisst hur vännerna skall kunna hitta och förstöra alla dessa mystiska onda föremål innan Voldemort eller någon av hans dödsätare fångar dem. Några år innan den sjunde delen färdigställdes, utannonserade Warner Bros att de skulle dela upp det avslutande kapitlet i två delar. Orosmoln växte snabbt fram huruvida det var nödvändigt eller om det bara var ett sätt att öka intäkterna som filmserien genererade. Flera återbesök senare kan jag konstatera att oron till viss del var befogad, den sjunde delen håller ett förvånansvärt lågt tempo. Men trots detta hittar filmen ny mark genom att frigöra våra hjältar från skolan Hogwarts som vi nu besökt flera skolår på rad. I den magiska vildmarken ställs vänskap och kunskap på prov men tiden är knapp om de skall rädda världen de älskar. Om du väntar dig högre spänning och en uppgörelse med Voldemort får du glatt vänta på del två, i denna filmen ställs schackbrädet upp för den avslutande striden mot ondskan.

Den unga brittiska skådespelarensamblen är fortsatt helt fantastiskt, för oss som har vuxit upp med böckerna och filmserien är den ynnest att filmskaparna har kunnat lockat till sig en så högkvalitativ skara. Från och med femte filmen i serien är detta David Yates filmserie, regissören har blivit berättarrösten till J.K. Rowlings historia. En historia som bevisligen har dragit stor nytta av att få ha en enhetlig dirigent som knyter ihop alla trådar när berättelsen närmar sitt slut. Det är uppenbart att skådespelare, manusförfattare, J.K. Rowling och regissören själv trivs i världen de skapat. I mörkret som Voldemort skapar, lyser Daniel Radcliffe, Rupert Grint och Emma Watson skådespelarprestationer av mod och finurlighet som säger att allting nog skall ordna sig till slut. Berättelsen må vara aningen travande, men nog vill vi alla veta hur det slutar?

Utgåvan:

Vid detta laget har jag etablerat att Harry Potter håller hög klass på 4K-Blu-ray, även denna håller nästintill samma höga kvalité som 4K-utgåvan av Fantastiska vidunder och var man hittar dem. Som sagt, att se dessa filmer i 4K är som att stundtals uppleva filmerna på nytt. Så här bra har filmerna aldrig sett ut tidigare, inte ens på bio. Likt tidigare recenserade Potter-filmer, innehåller även denna release allt extra material på blu-ray. Även om utgåvan innehåller allt tidigare släppt extramaterial, medför den lägre upplösningen att utgåvan får ett avdrag om ett halvt poäng.

När vi nu har tagit oss till första delen av det avslutande kapitlet i filmserien är förväntningarna höga. Skall allt världsbyggande, alla upptäckter och uppoffringar leda till en spännande upplösning? Förra veckan recenserade jag Harry Potter and the Half-Blood Prince, denna veckan fortsätter jag med 4K-utgåvan av Harry Potter and the Deathly Hallows part 1. Dumbledore är död och trolldomsministeriet har fallit. Harry, Hermione och Ron får leva på flykt samtidigt som de försöker hitta alla Voldemorts horrokruxer.  Trots professor Dumbledores uppoffring är det fortfarande ovisst hur vännerna skall kunna hitta och förstöra alla dessa mystiska onda föremål innan Voldemort eller någon av hans dödsätare…

Review Overview

Filmen
Utgåvan

80

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.