Hårdvarusvepet vecka 44

Här samlar vi de mest intressanta nyheter inom hårdvara från denna vecka.

HyperX släppte i veckan en ny mus i form av HyperX Pulsefire Haste. En ultralätt gamingmus på 59 gram med honeycomb hex skaldesign. Den har TTC Golden Micro Dustproof-brytare som ger en livslängd på 60 miljoner klick och fyra förinställda DPI-varianter, 400, 800, 1600 och 3200 DPI, musen stödjer upp till 16000 DPI. Finns tillgänglig nu för 649 kr.

Även Roccat kom med ett par nya produkter denna vecka, PC-tangentborden Vulcan Pro och Vulcan TKL Pro för gaming och den helt nya PC-gamingmusen Burst Pro. Dessa innehåller de nya Titan Optical Switch som registrerar svarsfrekvenser 100 snabbare än en mekanisk brytare och har en livslängd på 100 miljoner klick. Det fullstora Vulcan Pro har ett riktpris på SEK 1.799, medan det populära, mindre Vulcan TKL Pro utan sifferknappar har ett riktpris på SEK 1.799. Dessutom har PC-gamingmusen Burst Pro, ROCCATS mest förbeställda PC-gamingmus hittills, ett riktpris på SEK 649.

Trodde du att VR på PC var dött? Kansek dags att tänka om. Facebook’s Oculus Quest 2 säljer tydligen som smör i solsken enligt bolaget. I en rapport från bolaget nyligen berättade man att Quest 2 har fem gånger så många förhandsbeställningar som Quest hade. Priset spelar nog en roll här då du kan få en Quest 2 för 299 dollar vilket är hundra dollar billigare än den förra. Nu är bara frågan om man klarar av att leverera spel till den så att folk har något att spela.

På tal om VR, nu när Sony är mindre än två veckor ifrån att släppa Playstation 5 kan man fundera på hur det tänker göra med VR. Washington Post hade nyligen en intervju med Sonys Jim Ryan och han hade följande att säga. ”I think we’re more than a few minutes from the future of VR. PlayStation believes in VR. Sony believes in VR, and we definitely believe at some point in the future, VR will represent a meaningful component of interactive entertainment.”
Exakt vad det betyder är svårt att veta men det verkar som en PSVR 2 är på gång till Playstation 5 men att det kommer ta ett par år innan den dyker upp.

Vill du ha ett par hörlurar som verkligen sticker ut och säger att du är gamer? Grattis, Genesis Neon 600 RGB är hörlurar för dig. Med RBG på hela sidan lyser den upp allting i rummet och garanterar att du syns. I övrigt har man försökt att göra ett par bekväma hörlurar som klarar av långa spelpass samtidigt som 50 mm transducers garanterar bra ljud. Du hittar dessa för runt 36 euro i Europa.

SteelSeries meddelade i veckan en ny serie möss, Aerox 3 och Aerox 3 Wireless. Dessa är fokuserad på att vara ultralätt gamingmöss med en vikt på 66 gram. De har en ny sensor, TrueMove Air, som skall fånga musens rörelser perfekt upp till 18000 DPI. Köper du en trådlösa musen får du också den första musen som är IP54 märkt. Du får även 80 timmar batteritid och laddning via USB-C vilket ger 40 timmar på bara 15 minuter. Aerox 3 har ett riktpris på 60 dollar och Aerox 3 Wireless på 99 dollar.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.