Hårdvarusvepet vecka 42

Här hittar du de hårdvarunyheter som vi fann intressanta vecka 42.

Denna vecka så släpptes Oculus Quest 2 men tyvär inte utan problem. Du måste nämligen ha ett Facebook-konto för att kunna använda din maskin. Och flera användare har rapporterat att när de försöker skapa ett konto blir de bannad. Vilket självklart skapar en hel del problem för då kan du inte använda ditt headset. Oculus säger sig veta om problemet och tittar på en lösning.

Corsair släppte denna vecka CORSAIR HS60 HAPTIC. De utlovar en djupare och mer kraftfull ljudupplevelse tack vare en haptisk bass utvecklad av Taction. Detta i kombination med hörlurar som sitter perfekt och går att använda i timmar skall ge spelaren den bästa upplevelsen som går att få. Låter bra och vi hoppas kunna tag på ett par att testa.

Funderar du på en ny konsol i vinter? Det är du nog inte ensam om då försäljning av både Playstation 5 och Xbox Series X och S har varit riktigt bra. Enligt analysgruppen The Hot är dock Xbox i ledningen just nu. De har analyserat Google sökningar och ser att intresset för Xbox ökade kraftigt när Microsoft köpte Bethesda. Allt detta skall dock tas med en nypa salt.

Är du sugen på AMDs senaste Ryzen 5000-serie som på pappret ser ut att bli ett riktigt monster? Komplett har lagt ut priserna på nätet och de ser ut att ligga från 3290 kr för en AMD Ryzen 5 5600X (med 6 kärnor och 12 trådar) upp till 8890 kr för AMD Ryzen 9 5950X (16 kärnor, 32 trådar). AMD har de sista åren tagit över som processorn att äga och Ryzen 5000 ser inte ut att ändra på detta.

Den stora nyheten var så klart Iphone 12 som Apple presenterade med sedvanligt buller och bång. Självklart tar man stegen in i 5G men Iphone 12 men man har också lyssnat på användarna och lanserar en mer kompakt modell som är lättare att hålla i handen. Totalt är det fyra modeller, Iphone 12 Pro Max, värstingen med 6,7 tums skärm (2 778 × 1 284 px) och upp till 512 GB lagring. Iphone 12 Pro, 6,1 tums skärm (2 532 × 1 170 px). Iphone 12, 6,1 tums skärm (2 532 × 1 170 px) med bara upp till 256 GB lagring. Sedan har vi Iphone 12 mini, 5,4 tums skärm (2 340 × 1 080 px). Priserna är från 8695 kr för mini till 13795 kr Pro Max (gäller modellerna med minst lagring).

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.