Halloween: Skräck på Netflix i oktober

Under oktober månad kommer vi köra lite Halloween-tema här på Filmfenix. Det kommer bland annat bli skrämmande recensioner och tips på filmer och serier och lite annat. Vi börjar temat med att kolla på vad Netflix har för kommande filmer inom skräckgenren i oktober. 

In the Tall Grass 4 oktober
Netflix har adapterat flera av Stephen Kings romaner senaste åren, och den senaste är den skrämmande berättelsen In the Tall Grass baserad på en novell från 2012 av Stephen King och hans son Joe Hill. Filmen handlar om Cal och hans syster Becky som hör en ung pojkes rop på hjälp inifrån en stor åker av högt gräs. De springer in i gräset för att försöka hitta pojken. Snart märker de att något är konstigt och de bestämmer sig för att återvända ut till vägen igen men upptäcker då att det inte finns någon väg ut.

Fractured 11 oktober
I den spännande thrillern Fractured möter vi Ray Monroe och hans fru Joanne som kommer till akutmottagningen med sin dotter efter att hon har skadats i en olycka. Efter flera tester på sjukhuset försvinner hans fru och dotter och alla register över deras besök är raderade. Rays oro förvandlas till en desperat jakt för att hitta sin familj och upptäcka sanningen om vad som hänt med dom. I huvudrollerna ser vi Sam Worthington (Manhunt: Unabomber, Avatar, Man on a Ledge) och Lily Rabe (American Horror Story, Miss Stevens, The Good Wife).

Ondskans inflytande (La Influencia) 11 oktober
Den spanska skräckfilmen La Influencia handlar om Alicia som återvänder till det hem som hon flydde från som barn. Tillsammans med sin make och hennes nio år gamla dotter, Nora, försöker Alicia bygga upp sitt liv. Samtidigt tvingas hon konfrontera det förflutna som hon trodde var glömt då Victoria, familjens matriarkat, som ligger i en djup koma lyckas kommunicera med dom ändå. Trailern kan du se på IMDb.

Eli 18 oktober
Skräckfilmen Eli handlar om en pojke med samma namn, han mår inte bra. Han lider av en mystisk sjukdom som kräver att han är isolerad från omvärlden. Men hans föräldrar hittar ett sjukhus där han inte behöver vara isolerad. De hoppas på att läkarna här ska kunna hjälpa honom med sin sjukdom, men det verkar som läkarna har andra planer för Eli och något är inte rätt med sjukhuset. I rollerna ser vi bland annat Charlie Shotwell (Captain Fantastic), Lili Taylor (The Conjuring) och Sadie Sink (Stranger Things).

Wounds 18 oktober
Det mystiska, skrämmande dramat Wounds är baserat på boken The Visible Filth av författaren Nathan Ballingrad. Filmen handlar om bartendern Will som hittar en mobiltelefon efter en våldsamt bråk på baren. Han börjar snart få olycksbådande meddelanden och hans liv blir snabbt en mardröm. Filmen har redan haft premiär i USA då den visades på Sundance Film Festival den 26 januari i år. I rollerna ser vi Arnie Hammer (The Social Network, Call Me by Your Name), Zazie Beetz (Deadpool 2, Geostorm) och Dakota Johnson (Fifty Shades of Grey, The Social Network).

Vi återkommer inom kort med fler tips på filmer och serier inom temat Halloween!

Video och bilder © Netflix

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.