Haja läget! 2

Hajen Troy vill hämnas på den lilla guppyn Pi för någonting som hände i förra filmen. Tidvattnet räddar småfiskarna tillfälligt och Pi tar på sig att träna de andra fiskarna i självförsvar i väntan på anfallet.

reef 2

Det är roligt att det görs en film som bara riktar sig till de minsta barnen och inte alls flirtar med den vuxna publiken. Det här är en film som alla föräldrar borde fasa över att behöva genomlida. Haja läget! 2 är helt befriad från humor och saknar intressant handling. Visuellt är det billigt, fantasilöst och cyniskt. Animeringarna är gjorda utan kärlek och ser totalt livlösa ut. Filmen är en utstuderad produkt vars enda syfte är att dra in pengar. Alla animerade filmer behöver inte bryta ny mark och det är bra att Dreamworks och Pixar får konkurrens, men för att verkligen utmana jättarna måste skaparna ha någon slags konstnärlig ambition i grunden. Filmen ser ned på den unga publiken. Om man precis sett hur småfiskarna övervinner ett hinder behöver man inte en förnuftig replik som ”alla är bra på något”.

reef 1

Det här släppet är också ett hån mot publiken. 3D, står det på omslaget. Jodå, jag drog på mig mina glasögon och klickade mig fram i menyn, trixade med inställningar och bytte glasögon. Eftersom bilden varken såg ut att vara i 3D med eller utan glasögon kände jag att någonting var fel, men jag provade ändå att köpa nya batterier till glasögonen. Jag lade en annan 3D-film i spelaren för att se att tekniken fungerade som den skulle, vilket den gjorde. Det var bara att dra igång filmen trots att jag inte märkte av någon 3D. Kanske 3D:n skulle visa sig längre fram i filmen. En halvtimme senare gav jag upp och såg 2D-versionen i stället. Då uppstod en viss saknad efter glasögonen. Havets pastellfärger gick nästan att titta på när man hade tonade glas framför ögonen. Så visst går utgåvan hand i hand med filmens brist på ambitioner. Undertexter fick jag inte heller fram trots att omslaget anger att sådana ska finnas. Undvik!

Hajen Troy vill hämnas på den lilla guppyn Pi för någonting som hände i förra filmen. Tidvattnet räddar småfiskarna tillfälligt och Pi tar på sig att träna de andra fiskarna i självförsvar i väntan på anfallet. Det är roligt att det görs en film som bara riktar sig till de minsta barnen och inte alls flirtar med den vuxna publiken. Det här är en film som alla föräldrar borde fasa över att behöva genomlida. Haja läget! 2 är helt befriad från humor och saknar intressant handling. Visuellt är det billigt, fantasilöst och cyniskt. Animeringarna är gjorda utan kärlek och ser totalt…

Review Overview

Betyg

10

About Mattias Berg

Tittar gärna på filmer från barndomens 80-tal och äldre filmer jag missat. Föredrar drama och prettofilm framför action. Ser storfilmer och försöker förstå samtiden, men misslyckas för det mesta. Favoritregissörer: Lars von Trier, Michael Haneke, P.T. Anderson m. fl. Älskar även Star Wars.

2 comments

  1. vilken film jag ilar den filmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.