Gravity Rush 2

Ett riktigt bra spel som lämnar en bitter eftersmak. Tvåan tar vid precis där ettan slutade och SIE Japan Studio och Project Siren har gjort en smart lösning för nytillkomna spelare: Kat, som är huvudperson, har blivit av med alla sina krafter och spelaren får se världen från Kat’s smått naiva syn under tiden som hon återfår krafterna. När Kat fått tillbaka sina gravitationskrafter kör spelet på i full fart.

Anledningen till den bittra smaken är att jag, som spelat igenom ettan och det, får ingen ny upplevelse. Spelet bygger på ettans mekanik med vackra miljöer och en öppen värld, som man kan utforska med huvuduppdrag och sidouppdrag om man vill förlänga spelupplevelsen. Jag saknar Playstations Vitas styrfunktion där man kunde styra genom att flytta runt konsolen. Men det jag saknar mest är en ny upplevelse. Spelet är väldigt repetitivt och jag tröttnar snabbt på det.

Har man inte spelat ettan tänker jag mig att man lätt blir imponerad av de fina miljöerna och möjligheten att utforska en otroligt stor värld, som du kan röra dig genom, genom att stänga av och på gravitationen. Spelet är lätt att sätta sig in i. Storyn är väldigt lättsmält och med lite twistar. Några negativa delar är de sexistiska inslag, som dyker upp här och där i spelet, som att ta bilder på vackra tjejer åt en äldre herre, vilket är lite smaklöst.

Mellanscenerna är gjorda som en serietidning där delar av replikerna läses upp på ett påhittat språk. Detta gör att det går väldigt snabbt att läsa sig igenom storyn, men man kan ta det i sin egen takt.

Grafiken är väldigt ljus och glad, vilket gör spelet väldigt tilltalande.
Musiken och ljudet passar till grafiken och är väldigt episk och passar till när man faller genom världen.
Storyn hade kunnat få ta mer utrymmet och göras djupare.

Jag stängde av spelet med väldigt blandade känslor. Känner ni andra som spelat spelet igen den känslan?

Ett riktigt bra spel som lämnar en bitter eftersmak. Tvåan tar vid precis där ettan slutade och SIE Japan Studio och Project Siren har gjort en smart lösning för nytillkomna spelare: Kat, som är huvudperson, har blivit av med alla sina krafter och spelaren får se världen från Kat’s smått naiva syn under tiden som hon återfår krafterna. När Kat fått tillbaka sina gravitationskrafter kör spelet på i full fart. Anledningen till den bittra smaken är att jag, som spelat igenom ettan och det, får ingen ny upplevelse. Spelet bygger på ettans mekanik med vackra miljöer och en öppen värld, som…

Review Overview

Betyg

60

About Samir

32 år gammal, spel/filmnörd. Har gjort mitt hobby till mitt jobb, jobbar som föreningskonsulent för Sverok och även projektledare för Spelens hus. Spelar just nu: Overwatch, Hs och Magic the gathering. Lyssnar på: Shimmerpop Favorit bok: Shades of grey av Jasper Fforde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.