Grabbers

Ett utomjordiskt tentakelmonster kravlar sig upp ur havet och söker föda på Erin Island. Poliserna Lisa Nolan och Ciarán O’Shea utreder vad som pågår tillsammans med en lokal vetenskapsman. Det är inte en hummer som fångats i en av fiskarnas hummerfällor utan en främmande varelse som lever på blod.grabbers1

Erin Island ligger utanför Irlands kust sin har en liten befolkning där det sällan händer något. Lisa Nolan (Ruth Bradley) är polis från Dublin som ska vikariera på ön i två veckor. Som partner får hon Ciarán O’Shea (Richard Coyle) som är vän med flaskan varje kväll. Inget problem på en ö som Erin Island där det aldrig händer något. Lisa är ordningsam och följer reglerna och de är inte den bästa matchningen. Klassiskt buddy cop-koncept med andra ord.

Tentakelmonstren härjar på ön och självklart begär de förstärkning från fastlandet. Typiskt nog blir det storm så de blir avskurna och får helt enkelt ta tag i problemet själv. Efter lite detektivarbete kommer de fram till att monsterna inte tål alkohol och lösningen är lika enkel som genialisk. Alla på ön måste supa sig stupfulla för att överleva natten. Tur att det är irländare som är vana vid just detta.

grabbers2

Grabbers är en skräckkomedi som glatt blinkar igenkännande till andra monsterfilmer som Aliens, Jaws, Gremlins, The Host med flera. Filmen gödslar med stereotyper, men gör det med glimten i ögat. Karaktärerna är precis så lagom hemtrevliga som behövs för den här typen av film. Prislappen för filmen landade på 4 miljoner pund och de har fått bra valuta för pengarna i jämförelse med vad andra lågbudgetskräckkomedier har lyckats med.

En välgjord och lite småkul film som har har en godkänd blandning av spänning och humor. CGIn är också godkänd och fungerar trots begränsad budget. En film för alla monsterdiggare utan tvekan.

About Mats Lundberg

Har sett film sedan barnsben och genrer som ligger närmst hjärtat är sci-fi, thriller och crime. Ser gärna TV-serier men har blivit mer kräsen på senare år och det krävs mer för att hålla mig intresserad. Manus med genomtänkt karaktärsutveckling och smart berättande lockar mest. När grabben blev med PS4 för någon julafton sedan har jag börjat spela konsoll. Jag fortfarande en "learning curve" med handkontrollen, men det tar sig.

One comment

  1. Klart roligt med monsterfilmer.
    Klassiskt upplägg passar bra.

    Jag vill nog se denna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.