Goosebumps 2

Den första filmen var god underhållning för stunden, framförallt för barn som var i ålder 10-12 år. Slutet på filmen öppnade för en uppföljare och nu får vi den. Men klarar den av att leverera?

Filmen utspelar sig i den påhittade staden Wardenclyffe (uppkallad efter Teslas torn) där Sarah bor med sin bror Sonny och deras mamma Kathy. Sarah går sista året på gymnasiet och drömmer om ett annat liv. Sonny är en mobbad kille som tillsammans med sin bästa kompis bygger konstiga teknikprojekt och samlar skrot. En dag hittar de en buktalardocka, det är Slappy från den första filmen. De tar hem honom och snart vaknar han till liv. Det är kvällen innan Halloween och Slappy har sina egna planer för hur Halloween skall firas.

Goosebumps 2 går under kategorin onödiga uppföljare. Den fyller ingen funktion, Den har en väldigt snarlik handling som den första filmen men sämre skådespelare, sämre manus och sämre specialeffekter. Det är såklart pengar som pratar. Förra filmen gick bra och bolaget ville casha in då böckerna som filmerna är baserade på har sålt miljon upplagor. Trist bara att det hela känns så cyniskt.

Kanske om man är mindre tycker man det är spännande och lite underhållande. Men som vuxen är detta verkligen inte något bra. Och Jake Black som ändå var skådespelaren som man byggde den första filmen runt dyker inte upp förrän väldigt sent och är med knappt fem minuter totalt. Istället faller det på unga Madison Iseman att bära upp filmen. Går inte lika bra. Och den enda kända skådespelaren förutom Black, Ken Jeong, har en mindre biroll.

Goosebumps 2 var en ganska dålig film som kändes som verkligen inte behövdes. Och då gillade jag ändå den första filmen. Nej undvik detta och lägg dina pengar på något bättre.

Den första filmen var god underhållning för stunden, framförallt för barn som var i ålder 10-12 år. Slutet på filmen öppnade för en uppföljare och nu får vi den. Men klarar den av att leverera? Filmen utspelar sig i den påhittade staden Wardenclyffe (uppkallad efter Teslas torn) där Sarah bor med sin bror Sonny och deras mamma Kathy. Sarah går sista året på gymnasiet och drömmer om ett annat liv. Sonny är en mobbad kille som tillsammans med sin bästa kompis bygger konstiga teknikprojekt och samlar skrot. En dag hittar de en buktalardocka, det är Slappy från den första filmen.…

Review Overview

Betyg

30

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.