Galaxina

Galaxina

I kölvattnet efter Star Wars succé gjordes en mängd science fiction-filmer med hopp om att få del av pengarna. En av dessa filmer är sci-fi-komedin Galaxina som mest är ihågkommen för att playboymodellen Dorothy Stratten som spelar huvudrollen mördades strax innan premiären av sin svartsjuke make. Trist nog är det nog av samma anledning jag kommer minnas denna film, för speciellt bra var den då inte.

Det är det 31:a århundradet och människan har lyckats skapa robotar med känslor. Roboten Galaxina tjänstgör på polisrymdskeppet Infinity tillsammans med ett gäng allt annat än vettiga besättningsmän. De får uppdraget att leta upp kristallen ”Den blå stjärnan” som ger ägaren makt över universum. Kristallen ska finnas på planeten Altair One och medan besättningen fryses ner för den 27 år långa resan sköter Galaxina skeppet och hon passar på att programmera om sig så hon blir än mer mänsklig. Hon är kär i besättningsmannen Thor och när besättningen vaknar blir de ett par. Men sex kan de inte ha innan Galaxina har beställt lite nya delar ur robotkatalogen… Besättningen passar på att gå på galaktisk bordell innan de börjar jakten på ”Den blå stjärnan”. Det blir Galaxina som beväpnad med laservapen får ta upp kampen mot kristallens tjuvar.

Galaxina

Låt mig slå fast på en gång att detta på inget sätt är en bra film. Det är usla effekter, ännu sämre animerade utomjordingar, ett illa skrivet och sämre exekuterat manus och skådespelarnas insatser är amatörmässiga i bästa fall. Det som roade mig ett tag var alla stölder från Star Wars, Alien och Star Trek med Cantinan, scenövergångar, Spock-liknande varelse, en Alien-liknande varelse osv. Samtidigt var alla sexanspelningar urfåniga som  och de kändes gamla och mossiga och när skepp och annan teknik såg löjligare än roliga ut blev jag allt mindre road av filmen. När sedan ytterligare en Cantina-liknande scen dök upp tröttnade jag och mitt intresse för filmen dog så gott som helt. Filmen hör nog ihop med kategorin Titta vi flyger-filmer och den senare floden av parodierande filmer som Scary Movie. Gillar man dessa kanske detta kan vara en film man uppskattar. Jag gjorde det i alla fall inte.

About Roney Lundell

Sthlmare vars puls ökar av Anea, Bladerunner, Caol Ila, Dahlström, England, Fotboll, Gudfadern, Hammarby, iPhone, Japan, KISS, LittleBritain, MontyPython, NewYork, OldBoy, PulpFiction, Qi, Resor, Susanna, ToyStory, USA, Värme, Whisky, X-men, YoungOnes, Zzzz, Åka, Älska, Öl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.