Förälskad i Madagaskar

bild4

Gänget från Madagascar är tillbaka i denna kortfilm om den extremt överskattade högtiden Alla hjärtans dag. Dessa populära djur har setts i flertalet filmer, kortfilmer och tv-serier. Snart kommer den maktgalne karaktären Kung Julien få en egen tv-serie genom Netflix.

Det närmar sig alla hjärtans dag för djuren på savannen. Lejonet Alex (Ben Stiller, Grannpatrullen) håller dagen varmt om hjärtat och ser till att göra Alla hjärtans dag-kort till alla djuren. När han bodde på New York Central Zoo blev han överröst av kort från människorna. Detta har han alltså tagit vidare till sin nuvarande plats på jorden, Afrika. Giraffen Melman (David Schwimmer, The Iceman) tänker överraska hans flickvän, flodhästen Gloria (Jada Pinkett Smith, Demon Knight) med en parad. Samtidigt kastas en flaska parfym ut ur ett flygplan och hamnar i händerna på den girige lemuren Kung Julien (Danny Jacobs). Självklart ser han sina möjligheter. Han säljer parfymen som kärleksdryck (som ska sprayas i ögat), och för detta behöver konsumenten skriva på ett kontrakt för att bli Kung Juliens slav. I en annan del av savannen försöker de omåttligt populära pingvinerna skaffa ingredienser till ännu mer kärleksdryck.

Som tidigare Madagascar-filmer och serier så är det behagligt karikatyrliknande datoranimationer. Starka färger och fin omgivning. Både originaldubbningen och den svenska dubbningen fungerar bra och de har lyckats mycket fint med rösterna som matchar djurens drag och egenskaper. Det känns dock lite lustigt att lägga denna kortfilm på en egen DVD. Hade hellre sett den som extramaterial. Den finns för övrigt även på Netflix under titeln Happy Holidays from Madagascar.

Ur kortfilmen Hammy's Boomerang Adventure

Ur kortfilmen Hammy’s Boomerang Adventure

Som extramaterial följer ytterligare två kortfilmer, utan djuren från Madagascar. Första kortfilmen, Hammy’s Boomerang Adventure, är en Jackass-inspirerad dolda kameran prank-film från På andra sidan häcken, där djuren retas med den galna ekorren Hammy. Han tror att han har en boomerang och kastar runt den. Rätt vad det är så kommer det fler och fler. En rolig kortfilm och även där, roliga karaktärer och bra animerat. Roligt med en lite annorlunda kortfilm baserad på dessa animerade DreamWorks-filmer. Sista kortfilmen, Last Flight, handlar om en man som ska med bussen. Han missar den och får vänta på nästa. En fågel dyker upp och fattar genast tycke för den något överviktiga mannen. Han, å sin sida, är inte speciellt förtjust i den lilla, söta fågeln. Efter många om och men börjar den överviktiga mannen intressera sig för den lilla fågeln. Det visar sig att denne inte kan flyga och de börjar träna tillsammans.

Ur kortfilmen First Flight

Ur kortfilmen First Flight

Om jag ska sammanfatta samtliga tre kortfilmer så är de alla bra animerade, behagliga att se på och rolig humor. Jag hade dock vilja ha något mer. Tre kortfilmer på en skiva är lite väl lite. De hade gärna kunnat inkludera även de andra högtidsfilmerna med Madagascar-gänget, eller fler kortfilmer från DreamWorks.

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.