Final Fantasy VII Remake

Final fantasy-serien är något som dom flesta är bekanta med, antingen så har man spelat det, varit en beundrare av det eller bara hört talats om det.Första spelet i Final Fantasy-serien som jag spelade var Final Fantasy VI till första playstation och på den tiden så var grafiken acceptabel och själva spelet väldigt mysigt och underhållande. Efter det spelet gav jag mig in på Final Fantasy 13 men blev inte riktigt imponerad av handlingen dock så var grafiken okej. Nyligen testade jag Final Fantasy 7 Remake och vilken skillnad det var!

Först och främst så är det ett sprillans nytt stridssystem som inte är turbaserad som dom gamla spelen, nu kan du attackera så mycket du vill och taktiskt förinta fienderna. Det gäller dock inte bara dig som spelare att kunna slåss så mycket du vill utan nu kan även fienderna slåss lika mycket som du så att det har blivit mer taktiskt och underhållande.

Spelet handlar om den föredetta soldaten Cloud Strife som jobbar som legosoldat åt dom som har råd att hyra in honom. Beväpnad med sitt svärd Buster Sword lämnar han kvar stigar av besegrade fiender i dom olika sektorer i staden Midgar. Cloud träffar på både nya och gamla vänner genom spelets gång och tillsammans gör dom olika uppdrag. Det finns sidouppdrag som man även kan göra antingen för att ranka upp i nivå, för att tjäna pengar eller för att få tillgång till unika föremål. Spelet är väldigt underhållande och blir aldrig enformigt.

Grafiken och filmsekvenserna var makalöst snygga och välgjorda, även när man är i spelet och interagerar med folk så är det i stort sett lika snyggt som filmsekvenserna. Striderna är mycket flexibla och det ser nästan ut som om man kan göra alla dom rörelserna på riktigt då det ser så verkligt ut.

Musiken i spelet har en stor variation av olika genrer, allt från techno hip-hop till country. Möter man lite större bossar så lutar musiken mer åt hårdrock för att få upp känslan av en viktig strid som man måste vinna och komma vidare för att fortsätta att engagera sig i handlingen. Tycker man väldigt mycket om musiken i spelet så kan man hitta samlingsföremål igenom spelet som är cd-skivor med dom olika låtarna och man kan spela upp dom när man vill så länge man har en jukebox i närheten.

Kontrollerna och stridsmekanismen är väldigt bekväma. Man kan nästan komma åt vad man vill genom att hålla inne L1 och trycka på någon av geometriknapparna. I strid så är det freeflow som jag nämnde ovan, men om man ska göra special-attacker så får man välja det genom att gå in i attackmenyn. Som tur är så kan man välja i lugn och ro då tiden saktas ner och nästan blir stannad så fort attackmenyn aktiveras. Man bygger upp sina karaktärers ATB-mätare genom att attackera fiender och när dom är fulla så utlöser man ödeläggande attacker, vissa kräver en mätare medan andra starkare attacker kräver 2. Något som också är värt att nämnas är att om man skadar fiender tillräckligt mycket samt att man själv tar en del skada i strid så kan man få ett val som heter limit i attackmenyn som är en attack som skadar fienden extra mycket. Något annat som man kan jobba upp sig till i strid är summons, då tillkallar man en mäktig varelse som assisterar ens karaktärer i strid, det finns flera att välja mellan men man måste hitta dom. Man kan forma karaktärernas färdigheter genom att ranka upp deras nivå samt använda materia som är olika element som man kan kombinera för att t.ex. tåla eld och utdela vindskada. Materia finns det gott om och du som spelare kan själv välja vilka karaktärer som ska utrustas med olika materia-kombinationer för att antingen hela och skydda din grupp eller utdela den avgörande skadan. Striderna är inte över på en sekund som på några av dom förra turbaserade spelen, utan nu kan även vanliga fiender utgöra hot som kan vara avgörande för ens överlevnad. När man kämpar mot en boss så känner man verkligen pressen då striden kan ta några minuter och man måste verkligen spela taktiskt om man vill överleva.

Spelet var mycket bättre än jag trodde och ska jag vara ärlig så var Final Fantasy 7 Remake väldigt beroendeframkallande. Jag har inte riktigt varit ett fan av Final Fantasy-serien förut men om dom fortsätter att göra spel som denna så kommer jag att spela dom garanterat.

Final fantasy-serien är något som dom flesta är bekanta med, antingen så har man spelat det, varit en beundrare av det eller bara hört talats om det.Första spelet i Final Fantasy-serien som jag spelade var Final Fantasy VI till första playstation och på den tiden så var grafiken acceptabel och själva spelet väldigt mysigt och underhållande. Efter det spelet gav jag mig in på Final Fantasy 13 men blev inte riktigt imponerad av handlingen dock så var grafiken okej. Nyligen testade jag Final Fantasy 7 Remake och vilken skillnad det var! Först och främst så är det ett sprillans nytt…

Review Overview

Betyg

90

About Ernesto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.