Filmhösten 2018: Redaktionens tips

Mörkret faller tidigare för varje dag som går och temperaturerna sjunker. En liten tröst för alla soldyrkare är dock att vi ser ut att gå mot en spännande filmhöst. Jag har frågat redaktionen vilka filmer de ser framemot i höst och sammanställt listan nedan. Den innehåller båda smalare titlar och en del större, det bör finnas något för alla!

september

Searching – 21 september

Efter att David Kims 16-åriga dotter försvinner påbörjas en utredning och en kriminalare blir tilldelad fallet. Men 37 timmar senare och utan en enda ledtråd bestämmer sig David för att leta på det enda stället ingen ännu letat. Stället där alla hemligheter finns samlade; hans dotters dator. David måste följa sin dotters digitala avtryck genom de kommunikationsmedlen vi använder varje dag i den här hypermoderna thrillern. Kan bli bra, kan också bli motsatsen, oavsett är jag nyfiken.
Alexander Cederholm

oktober

A Star Is Born – 4 oktober

Bradley Coopers regidebut är en musikalisk resa med honom själv och Lady Gaga. En nyversion av det klassiska kärleksdramat från 1937 och tillika den tredje inspelade versionen av berättelsen. I denna versionen får vi följa Ally som tas under vingarna av countrysångare Jack Maine. De blir snabbt förälskade men deras respektive karriärer kanske inte är så lätta att kombinera trots allt. Det skall bli spännande att se hur Coopers regidebut landar tillsammans med Gagas skådespeleri och sång.
Fredrik Malmquist

A Balkan Noir – 12 oktober

Det har gått fem år sedan Ninas och Oskars dotter försvann under en semesterresa i Montenegro. Oskar har förlikat sig med tragedin men för Nina är det olösta fallet fortfarande ett vidöppet sår. Hon reser till Balkan för att hämnas på förövaren som förstört hennes liv. Svensk film när den är som mest modig och intressant. Varje scen i filmen utspelar sig mellan att huvudpersonen tänder en cigarett tills hon släcker den.
– Pär Wirdfors

First Man – 12 oktober

En insyn i astronauten Neil Armstrongs liv och hans legendariska rymduppdrag som ledde till att han blev den första människan som satte sin fot på månen den 20 juli 1969. Jag är ett fan av Chazelles filmer så jag är väldigt nyfiken hur den här för honom stilmässigt annorlunda filmen kommer bli. Det är också första gången Chazelle inte skrivit manuset heller.
Alexander Cederholm

november

Life itself – 30 november

En film som passar med mitt eget liv som nybliven förälder. Dessutom innehåller filmen en av mina nuvarande favorit-skådespelare, Oscar Isaac. Dan Fogelman står för både manus och regi i en historia om ett antal olika människor som sammanstrålar under flera olika årtionden i New York men även i andra delar av världen.
Fredrik Malmquist

december

Mortal Engines – 14 december

Flera Decennier efter att en katastrof raserade mänsklighetens städer och infrastruktur har vi anpassat oss inför ett annorlunda sätt att leva. Nu bor de överlevande i enorma vandrande städer som rör sig över jorden, på jakt efter mindre städer att plundra. Vi får följa Tom Natsworthy, från rovstaden London, i sin kamp för överlevnad. Dystopisk och smutsig steampunk med städer på larvfötter, här finns mycket potential och jag hoppas innerligt att filmen kan leverera lika bra som dess teaser trailer.
Marcus Persson

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.