FIlmfenix två år, tävla om stort filmpaket!

[clear]

VI HAR UTSETT EN VINNARE!

[clear]

Tävlingen som gick ut på att man skulle välja ut sin favorittext från filmfenix två första år med tillhörande motivering, har vunnits av Maria Brander som kommer erhålla följande femton filmer: After Earth, Bambi, Girls säsong 1, Iron Man , Jumper 3D, Lady och Lufsen, Lejonkungen, Modig, Monsters University, Röjar-Ralf, The Call, The Evil Dead, The Lone Ranger, The Purge och This is forty.
Stort grattis önskar redaktionen på filmfenix.se

Här kan ni läsa Marias vinnande motivering:


Min favoritrecension från Filmfenix är den som beskriver filmen ”Magnolia” . Texten är skriven av Mattias Berg.

Recensionen är kärleksfull och personlig. Det är härligt och ger en hederlig känsla när skribenten vågar vara personlig och subjektiv. Det ger en extra dimension åt beskrivningen. I just det här fallet är det intressant att läsa hur en film ibland kan ses med nya ögon beroende på livssituation, mognad och några års mellanrum, men å andra sidan, ibland kan framkalla precis likadana känslor som första gången man såg den.

Jag vill se Magnolia när jag läst om den, jag får precis så mycket information det väcker intresset, och tillräckligt lite för att inte förstöra eventuella överraskningar och oväntade skeenden i filmen.

Karaktärerna beskrivs fint, både skådespelarinsatens kvalitet och rollens betydelse för handling och story. Jag, som inte är någon filmvetare utan bara en vanlig medelålders sofftittare, värdesätter blänkare och upplysningarna om skådespelares, regissörers och manusförfattares tidigare filmer och karriärer. Det ger ett djup åt upplevelsen som jag annars garanterat hade missat.

Jag uppskattar recensioner signerade Mattias Berg. De är känslosamma, personliga och förmedlar ett stort intresse. De är fulla av associationer och kopplingar till samhällsaktuella skeenden. De är analytiska utan att vara högtravande eller märkvärdiga. I Magnolia- recensionen finns allt detta. Den förenar morgontidningens kultursida med kvällstidningens nöjesbilaga. Entusiasm smittar! ”

Maria Brander

About Filmfenix

4 comments

 1. ”En julafton för länge länge sen” av Martin Berg, bra krönika,
  det kändes som att det var jag som skrivit den, fick så bra
  flashbacks från min barndom med ett leende.

 2. Texten om filmen: John Carter, den gillar jag.

  Jag hade glömt att den karaktären fanns. Jag läste flera Tarzanböcker och serierna. Jag läste recensionen om Carterfilmen och kom på att jag aldrig tog tag i läsandet om denne marsresenär.
  Så fick jag veta mer om filmen och kom att skratta åt liknelsen ang. en aktris och hennes klädsel.Jag tänker på meningen om två frimärken och en näsduk. Kul att någon vågar skriva så, nuförtiden. Uttalandet stämmer ju, så jag skrattade i min läsning av recensionen.

  Fortsätt recencera. Det glädjer.

  Daniel Hallbygård

 3. Recensionen om Magnolia av Mattias Berg är den bästa jag har läst.
  Bara den första raden ”Magnolia är ett välorganiserat kaos.” är en perfekt beskrivning av filmen. Hans djupgående vandring i karaktärerna får han med väldigt bra utan att det blir segt att läsa!

  Mattias skriver:
  ”Magnolia är en av de mest känslomässiga filmerna jag har sett.”

  Detta citat gav mig en kall känsla i hela kroppen då det var exakt detta jag tänkte efter jag sett denna film. Jag blir väldigt sällan påverkad av filmer, men denna film gjorde ett avtryck i mitt hjärta!

  All creed åt Mattias och de andra recensenterna som skriver många bra recensioner som faller mig helt i smaken!

  Albin Olofsson

 4. Vinnaren Maria Brander bevisar här att när recensenterna här på filmfenix recenserar t.ex. filmer i genrer eller från regissörer de älskar så blir det också fantastisk läsning.

  När de ska recensera filmer i genrer, eller filmer med skådespelare de inte uppskattar så blir det oftast rätt värdelösa recensioner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.