Filmfenix trekkers trekkar: Discovery säsong 2 – avsnitt 7

I förra veckans avsnitt fick Michael inspirationen som krävdes för att till sist skulle återvända hem för att undersöka vad hennes föräldrar egentligen vet om Spocks försvinnande. Samtidigt stöter Pike och Discoverys besättning på en tidsanomali som verkar kopplad till de röda signalerna på något sätt. Var det bara för jag motsade mig tidsresande senast?!

När Michael återvänder till Vulcan möts hon av en mediterande far och en hemlighetsfull mor. Det är något som inte stämmer och Burnham vet vem hon skall pressa. Samtidigt får vi följa Pike och Tyler i en skyttel, fast tillsammans i en tidsanomoli.

Jag, Fredrik, tycker att vi får ännu ett starkt avsnitt i denna formstarka andra säsong. Det skall inte stickas under stolen med att detta egentligen är Michaels avsnitt. Hennes återvändade till sitt familjehem på Vulcan fördjupar Michael som karaktär. Samtidigt ges vi ny information om såväl henne som hennes bror, Spock. Handlingen kring tidsanomlin ovanför Kaminar lämnar en del att önska. Det känns som att situationen uppstår bara för att föra Pike och Tyler tillsammans eftersom de hitintills inte har kommit överens. Innan eftertexten lämnas vi med en scen och ett avslöjande som borde få varje Trekkie att längta efter nästkommande avsnitt.

Om vi tittar på betygstabellen nedan kan vi konstatera att andra säsongen redan har nått första säsongens topp. Vägen dit har dock varit jämnare och mer fartfylld. Nu är frågan om säsongen kan ta ytterligare kliv och plocka seriens första fullpott.

Joakim säger: ”Känns bra att de knyter ihop gamla säckar…”

Mats säger: ”Seriens tveklöst bästa avsnitt sedan starten.”

Inför nästa avsnitt vill vi ge ert ert tips! Om ni har tillgång till Netflix så rekommenderar vi er att återbesöka pilotavsnittet till första Star Trek-serien. Där får ni stifta bekantskap med kapten Pike på ett uppdrag som utspelar sig redan innan Star Trek: Discovery. Ni får både veta mer om karaktären Pike och kanske även ta del av relevant information inför kommande avsnitt… Till nästa vecka:- ”Live long and prosper” – Spock.

I förra veckans avsnitt fick Michael inspirationen som krävdes för att till sist skulle återvända hem för att undersöka vad hennes föräldrar egentligen vet om Spocks försvinnande. Samtidigt stöter Pike och Discoverys besättning på en tidsanomali som verkar kopplad till de röda signalerna på något sätt. Var det bara för jag motsade mig tidsresande senast?! När Michael återvänder till Vulcan möts hon av en mediterande far och en hemlighetsfull mor. Det är något som inte stämmer och Burnham vet vem hon skall pressa. Samtidigt får vi följa Pike och Tyler i en skyttel, fast tillsammans i en tidsanomoli. Jag, Fredrik,…

Review Overview

Fredriks betyg
Joakims betyg
Mats betyg

90

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.