Filmfenix trekkers trekkar: Discovery säsong 2 – Avsnitt 3

När säsongen skall plocka upp tempot och fördjupa handlingen blir alltihop en aning rörigt. Klingoner, sinnesförvirring och Spock i en salig blandning. Något för många berättelser blir ett mindre sammanhängande avsnitt. Med tanke på förra säsongens utveckling får vi kanske se detta avsnittet som uppbyggnad mot framtida belöning.

Jag (Fredrik) tycker att det här avsnittet var det svagaste hittills denna säsongen. Visst för det handlingen framåt men på ett något förvirrat sätt. Vi får följa Pikes och Burnhams jakt på svar kring de röda signalerna och Spocks försvinnande. Plastsyskonens mamma anländer med information som plötsligt gör det mer angeläget att hitta Spock för att kunna hjälpa honom i hans kniviga situation. Samtidigt får vi följa Tilly som verkar ha tappat huvudet fullständigt. Dessutom får vi även följa maktspelet på Qo’nos där flera hus vill göra sig av med L’Rell och Voq. Det känns som något av en efterkonstruktion av tv-seriens manusförfattare att klingonerna bara hade rakat sina skallar under krigstid. Ni läste rätt, nu har klingonerna plötsligt hår igen. Det var dock klokt att låta de xenofobiska klingonerna ifrågasätta att sin ledare har en människoliknande klingon som närmsta man. Det känns som att säsongen tydligt är på väg någonstans, frågan är vart?

Joakim ställer sig också lite frågan till att Tilly flippar ur, frågan är varför det stickspåret behövde komma med överhuvudtaget? Samtiditgt tycker han att Pike verkligen börjar bli en riktig kapten. Även att det är kul att få lite mer Klingon pusselbitar.

Ytterligare ett uppbyggnadsavsnitt, säger Mats. Mitt i det hela kommer även klingonerna tillbaka. Mats var först lite tveksam, men det utvecklade sig bättre än han trott. Michaels mamma ger ytterligare djup i både Michaels och Spocks karaktärer.

I nästa avsnitt hoppas vi på lite mindre sidospår och en mer gedigen berättelse. Det skall även bli intressant att följa hur involverade klingonerna är i den fortsatta handlingen. Frågan är var, före detta, kejsare Giergou passar in i bilden? Till nästa vecka:- ”Live long and prosper” – Spock.

När säsongen skall plocka upp tempot och fördjupa handlingen blir alltihop en aning rörigt. Klingoner, sinnesförvirring och Spock i en salig blandning. Något för många berättelser blir ett mindre sammanhängande avsnitt. Med tanke på förra säsongens utveckling får vi kanske se detta avsnittet som uppbyggnad mot framtida belöning. Jag (Fredrik) tycker att det här avsnittet var det svagaste hittills denna säsongen. Visst för det handlingen framåt men på ett något förvirrat sätt. Vi får följa Pikes och Burnhams jakt på svar kring de röda signalerna och Spocks försvinnande. Plastsyskonens mamma anländer med information som plötsligt gör det mer angeläget att…

Review Overview

Fredriks betyg
Joakims betyg
Mats betyg

63

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.