Filmfenix trekkers trekkar: Discovery säsong 2 – avsnitt 13

Med hela Stjärnflottans kommunikationsnät nere och trettio AI-kontrollerade Sektion 31-skepp hack i hälen, måste USS Discovery och hennes besättning bestämma vad de skall göra. Stanna och slåss eller komma på en annan lösning?

USS Enterprise svarade på besättningens anrop och har kommit till undsättning. Discoverys besättning flyr skutan och skall försöka spränga sitt eget skepp för att informationen Control suktar efter skall gå förlorad för alltid. Efter ett sista spordrift-hopp för att vinna lite tid, förbereder sig de båda skeppens besättning på den avslutande striden mot AI:n Control.

Jag, Fredrik, tycker att avsnittet lovar mer inför säsongsavslutningen. Karaktärernas resa har varit mer intressant än säsongens handling i stort. Har alltid haft svårt för tidsresande i Star Trek. Discovery-författarna får gärna motbevisa mig och leverera en fantastiskt avslut. Kände mig redo för avslöjanden som uppenbarligen kommer först i avslutande avsnittet för säsongen.

Joakim säger:
”Pike i klassisk uniform, bara en sån sak. Känns som om det närmar sig en tredje säsong. Avsnittet i sig fyllde ut lite mera.”

Mats säger:
”Ytterligare ett starkt avsnitt som spelar väldigt mycket på känslosträngarna. Section 31 ses för första gången som ett ordentligt hot mot mer än bara federationen. Bra återgästspel från ett tidigare shorttrek. Bygger upp mot en spännande säsongsavslutning.”

Efter en säsong där majoriteten av avsnitten har hållit en högra nivå än föregående säsong, dippar Discovery nu under slutet på första säsongen. Kan sista avsnittet rädda säsongens avslutning och höja ribban inför den tredje säsongen?

Att spendera hälften av säsongens dubbelavsnitt-avslutning med att förbereda oss för de sista 45 minuterna känns som bortkastad tid. Kan manusförfattarna knyta ihop tillräckligt med trådar för att vi och andra trekkers skall bli nöjda? Imorgon vet vi svaret! Till nästa vecka:- ”Live long and prosper” – Spock.

Tips: Inför veckans avsnitt rekommenderar vi er att se Tillys short trek. Short treks är fyra kortfilmer på 15 minuter som gjordes mellan säsong 1 och 2. Här i Sverige hittar ni dessa korta avsnitt på Netflix. Gå in på Star Trek: Discovery och klicka på ”Trailers m.m.”. Avsnittet med Tilly heter Rymlingen.

Med hela Stjärnflottans kommunikationsnät nere och trettio AI-kontrollerade Sektion 31-skepp hack i hälen, måste USS Discovery och hennes besättning bestämma vad de skall göra. Stanna och slåss eller komma på en annan lösning? USS Enterprise svarade på besättningens anrop och har kommit till undsättning. Discoverys besättning flyr skutan och skall försöka spränga sitt eget skepp för att informationen Control suktar efter skall gå förlorad för alltid. Efter ett sista spordrift-hopp för att vinna lite tid, förbereder sig de båda skeppens besättning på den avslutande striden mot AI:n Control. Jag, Fredrik, tycker att avsnittet lovar mer inför säsongsavslutningen. Karaktärernas resa har…

Review Overview

Fredriks betyg
Joakims betyg
Mats betyg

70

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.