Filmfenix trekkers trekkar: Discovery säsong 2 – avsnitt 12

I det tolfte avsnittet presenterar sig ännu en röd signal trots att Burnhams mor är borta ur bilden. Samtidigt som USS Discovery sätter av mot signalen ovanför Klingon-planeten Boreth, åker Michael och Spock för att utforska ett Sektion 31 skepp som har försvunnit från ”radarn”.

Att besöka ett ”försvunnit” sektion 31-skepp luktar fälla på långt håll, något som även diskuteras innan utflykten. Samtidigt är det en unik möjlighet att lära sig mer om fienden och hur de skall vända oddsen till sin fördel. Pike, porträtterad av Anson Mount, fortsätter sin resa mot att bli etablerad som en av de mest respektingivande kaptenerna i Stjärnflottans historia.

Jag, Fredrik, noterar att Discovery fortsätter att blanda fantasy-element med mer klassisk Star Trek-fiktion. Även om tidskristaller inte känns ”Star Trek”, blir det ett element som förankrar seriens nuvarande karaktärer med redan etablerad framtid från tidigare tv-serier i Roddenberrys universum. Det är ett lekfullt grepp som gör att ”Through the valley of shadows” känns som ett avsnitt som representerar vad Star Trek: Discovery är för tv-serie. En serie som tar språng ur klassisk Star Trek men som inte är rädd för att ta ut svängarna. Michaels utflykt med Spock för brodern närmre den Vulcan vi alla känner och Michael kommer närmre de utmaningar som står framför henne, troligtvis redan i nästa avsnitt eller säsongsavslutningen.

Joakim säger:
”Det är så här ett Star trek-avsnitt ska se ut. Mystik, logik och spänning i en lagom blandning. CGI-landskapet på månen ser precis så kuliss- och polystyrenaktigt ut som det ska. Återigen får vi ett antal små och större delar till karaktärsbygget i Discovery. Spock börjar kännas som Spock igen.”

Efter förra veckans dipp återhämtade sig Discovery snabbt och landar på samma nivå som avsnitt tolv i första säsongen. Med bara två avsnitt kvar är denna säsongen alltså ett avsnitt kortare.

Nu känns det som att vi är redo för säsongsavslutningen och ytterligare stora avslöjanden som skall ta säsongens handling i mål. Insatserna är höga, precis som i första säsongen, vinna eller försvinna. Det finns väl egentligen bara ett alternativ? Snart vet vi svaret. Till nästa vecka:- ”Live long and prosper” – Spock.

I det tolfte avsnittet presenterar sig ännu en röd signal trots att Burnhams mor är borta ur bilden. Samtidigt som USS Discovery sätter av mot signalen ovanför Klingon-planeten Boreth, åker Michael och Spock för att utforska ett Sektion 31 skepp som har försvunnit från "radarn". Att besöka ett "försvunnit" sektion 31-skepp luktar fälla på långt håll, något som även diskuteras innan utflykten. Samtidigt är det en unik möjlighet att lära sig mer om fienden och hur de skall vända oddsen till sin fördel. Pike, porträtterad av Anson Mount, fortsätter sin resa mot att bli etablerad som en av de mest…

Review Overview

Fredriks betyg
Joakims betyg
Mats betyg

87

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.