Filmfenix trekkers trekkar: Discovery säsong 2 – avsnitt 11

Någon gång per säsong kommer avsnittet som vi tre inte är helt överens om. Perpetual Infinity är den här säsongens dito. Discovery-besättningen kämpar med att hindra den onda AI:n Control från att få tag på informationen ifrån den uråldriga sfären. Samtidigt försöker de hitta ett sätt att behålla Michaels mor kvar i seriens nutid.

Control visar att han inte kommer att ge upp i första taget. Med ett nytt fysiskt sätt att transportera sig sätter han käppar i hjulet för alla på Discovery. Michael kämpar mot klockan för att inte förlora sin mor en andra gång.

Jag, Fredrik, tycker detta var ett bra avsnitt men det var svagare än de senaste veckornas. Är orolig för att min oro att serieskaparna skall försöka få in Borg i handlingen är riktig. Veckans avsnitt har fler kopplingar till faktumet. Förhoppningsvis bara roliga referenser för trekkers och inget mer. En del svaga storyelement, känslan är att upplösningen inte kommer hålla lika bra som slutet på säsong 1.

Joakim säger:
”Säsong 2 har varit bra. Introduktionen av Pike jättelyckad. De senaste avsnitten ha varit mycket bra. Klart det måste komma en liten dipp och jag hoppas att detta avsnitt var dippen. Från den ljusa sidan blir Spock mer och mer Spock. Vi får också några pusselbitar i karaktärsbygget för Burnham. Det är bra. Jag är mer skeptisk till detta med ”shapeshifter”-liknande saker….”

Mats säger:
”Ytterligare ett bra avsnitt där vi får se Borgs födelse. Stark och logisk karaktärsutveckling bland flera i besättningen. Pike är nu tveklöst topp tre någonsin bland kaptener. Ser redan fram mot nästa avsnitt.”

Betygsdippen speglar slutet av säsong 1. Kan de resterande avsnitten studsa tillbaka på samma sätt? Hittills har avsnittens betyg bara trillat under förra säsongens kurva vid två tillfällen.

Perpetual Infinity landar på ett helt okej betyg trots att jag och Joakim gillade avsnittet mindre än Mats. Vi har alla våra teorier även om vi inte nödvändigtvis hoppas att de är rätt. Däremot hoppas vi alla att detta var säsongens sista betygsdip och att nästa avsnitt är bättre. Till nästa vecka:- ”Live long and prosper” – Spock.

Någon gång per säsong kommer avsnittet som vi tre inte är helt överens om. Perpetual Infinity är den här säsongens dito. Discovery-besättningen kämpar med att hindra den onda AI:n Control från att få tag på informationen ifrån den uråldriga sfären. Samtidigt försöker de hitta ett sätt att behålla Michaels mor kvar i seriens nutid. Control visar att han inte kommer att ge upp i första taget. Med ett nytt fysiskt sätt att transportera sig sätter han käppar i hjulet för alla på Discovery. Michael kämpar mot klockan för att inte förlora sin mor en andra gång. Jag, Fredrik, tycker detta…

Review Overview

Fredriks betyg
Joakims betyg
Mats betyg

60

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.