Filmfenix trekkers trekkar: Discovery säsong 2 – avsnitt 10

Hela säsongen har det stora mysteriet cirkulerat kring den röda ängelns motiv och identitet. Med tanke på att detta avsnittet heter ”The Red Angel”, var det inte särskilt långsökt att vi äntligen skulle få någon form av svar. Frågan är om det är i paritet med första säsongens twist gällande Kapten Lorca?

Efter ett känslosamt farväl av besättningsmedlemmen Airiam, vänder och vrider besättningen på hur de skall stoppa den röda ängeln från att återigen låta den illasinnade AI:n att återvända från framtiden. Svaret är att de måste tillfångata ängeln nästa gång den dyker upp och hindra varelsen från att fortsätta göra hopp i tiden. Frågan är hur de skall lyckas förutse var den dyker upp nästa gång?

Efter förra veckans actionspäckade avsnitt sjunker tempot återigen. Det har legat i luften att vi skulle få veta mer om vad som egentligen hände med Michaels föräldrar. Svaret får oss att ogilla Sektion 31 ännu mer, om det nu är möjligt. Spock och Michael börjar tolerera varandra allt mer och det känns någonstans passande att det är deras gemensamma ansträngningar som ger Pike en möjlighet att fånga den röda ängeln. Av någon anledning dyker ängeln alltid upp när Michael är i fara. Besättningen gillrar en fälla som vi nog alla förstod att den skulle fungera. När vi till slut får svaret på säsongens största gåta är känslan att detta borde vi sett komma…

Joakim säger:
”Hela avsnittet kändes som en transportsträcka. Fällan som så uppenbart skulle fungera och det lite halvtveksamt långsamma tempot. Och så kommer den helt oväntade, men lika självklara upplösningen och räddar hela avsnittet.”

Mats säger:
”Ett bra avsnitt med mycket karaktärsutveckling. Upplösningen är värd transportsträckan. Ett mer klassiskt Trek-avsnitt i mina ögon.”

Med ungefär en tredjedel kvar av andra Discovery-säsongen blir det intressant att följa huruvida slutet lyckas hålla samma höga nivå som resten av säsongen. Nu vet vi mer om premisserna och linjerna är dragna. Men vart är målet?

Om det stämmer som Joakim är inne på, att detta avsnittet är en transportsträcka. Vad är då den slutgiltiga destinationen? Nu vet vi vem den röda ängeln är. Men vad betyder svaret för resterande delen av säsongen och USS Discoverys besättning? Eftersom vi inte känner karaktären så väl, är det för tidigt att säga om twisten är av samma paritet som avslöjandet kring Lorca i säsong 1. Till nästa vecka:- ”Live long and prosper” – Spock

Hela säsongen har det stora mysteriet cirkulerat kring den röda ängelns motiv och identitet. Med tanke på att detta avsnittet heter "The Red Angel", var det inte särskilt långsökt att vi äntligen skulle få någon form av svar. Frågan är om det är i paritet med första säsongens twist gällande Kapten Lorca? Efter ett känslosamt farväl av besättningsmedlemmen Airiam, vänder och vrider besättningen på hur de skall stoppa den röda ängeln från att återigen låta den illasinnade AI:n att återvända från framtiden. Svaret är att de måste tillfångata ängeln nästa gång den dyker upp och hindra varelsen från att fortsätta…

Review Overview

Fredriks betyg
Joakims betyg
Mats betyg

Summary : Star Trek: Discovery fortsätter att leverera. Vi närmar oss säsongens målgång och våra trekkers säger sitt.

80

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.