Filmfenix trekkers trekkar: Discovery säsong 2 – Avsnitt 1

ÄNTLIGEN tillbaka! Efter vad som har känts som en evighet, är Star Trek: Discovery äntligen tillbaka med sin andra säsong. Berättelsen tar vid där senaste avsnittet slutade. USS Discovery är öga mot öga med klassiska rymdskeppet USS Enterprise.

Vi kan börja med att konstatera att detta avsnittet bekräftar att denna Star Trek-serie har de bästa specialeffekterna vi någonsin skådat i TV-sci-fi hittills. Handlingen visar sig vara mer av ett uppbyggnadsavsnitt för att sätta scenen för resten av säsongen. Ja det är klart att de röda signalerna har något med Spock att göra. Michael kommer göra en ny själslig resa för att bli mer mänsklig och mindre Vulcan. Pike är bra och sann den Pike vi sett tidigare Star Trek. Det är vågat att säga att Spock och Michael är plastsyskon.

Jag (Fredrik) tycker att avsnittet var spektakulärt och visuellt imponerande men det lämnade mig tom på svar kring vad som egentligen är på gång. Avsnittet innehåller en högoktanig scen, mitt ibland asteroider, som för tankarna närmre J.J. Abrams Star Trek-filmer snarare än förra säsongen av Discovery. De nya karaktärerna Pike och Reno lovar mer och jag ser framemot nästa avsnitt redan.

Joakim håller med om att avsnittet är snyggt men tycker att handlingen är allt för tunn för ett avsnitt som skall etablera säsongens övergripande berättelse. Han tycker även att det är lite för mycket för snygga detaljer, att skaparna skulle ha gjort det lite mer ”polystyren-stylish.”

Mats säger att handlingen drar igång ”på högvarv” men utan att ge oss så mycket information att bita i. Att allting känns väldigt bråttom utan att det akuta hotet riktigt beskrivits. Han gillade dock Anson Mount som spelar Pike och även Tig Notaro som spelar ingenjören Denise Reno på ett nytt Federationskepp i avsnittet.

Vi ser framemot att få se mer av USS Enterprise och de nya karaktärerna i avsnittet. Det känns som att både Pikr och Reno är två karaktärer som här för att stanna. Vi efterlyser dock lite mer tyngd i handlingen och ett lite lägre tempo för karaktärerna att växa och frodas i. Som ni ser i betyget nedan var vi alla tre rätt överens om att detta trots allt var ett ”godkänt” första avsnitt för säsongen. Till nästa vecka:- ”Live long and prosper” – Spock.

Fotnot: Ni har väl inte missat Fredrik recension av säsong 1? Läs den här.
Vill ni läsa våra blogginlägg om avsnitten i förra säsongen så hittar ni de här.

ÄNTLIGEN tillbaka! Efter vad som har känts som en evighet, är Star Trek: Discovery äntligen tillbaka med sin andra säsong. Berättelsen tar vid där senaste avsnittet slutade. USS Discovery är öga mot öga med klassiska rymdskeppet USS Enterprise. Vi kan börja med att konstatera att detta avsnittet bekräftar att denna Star Trek-serie har de bästa specialeffekterna vi någonsin skådat i TV-sci-fi hittills. Handlingen visar sig vara mer av ett uppbyggnadsavsnitt för att sätta scenen för resten av säsongen. Ja det är klart att de röda signalerna har något med Spock att göra. Michael kommer göra en ny själslig resa för att bli mer mänsklig och mindre Vulcan. Pike är bra och sann den Pike vi sett tidigare…

Review Overview

Fredriks betyg
Joakims betyg
Mats betyg

63

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.