Filmfenix trekkers trekkar: Discovery – Avsnitt 12

Efter veckans avsnitt säger jag (Fredrik), Joakim och Mats:- Well played! Med detta avsnittet reder skaparna till Star Trek: Discovery ut flera av de frågetecken vi tre haft och klagat över under säsongens gång. Frågan är om alla har haft samma tålamod som vi?

Serieskaparna har vågat göra något som tidigare Star Trek-serier inte har gjort i sina mirror universe-avsnitt. De litar på karaktärerna vi och besättningen fått stöta på. När Burnham till sist får möta kejsaren av The Terran Empire inser hon att det inte går att stå till svars för vad hennes onda tvilling har gjort, hon måste anpassa sig efter situationen. Lorca fortsätter att torteras och Discoverys besättning försöker reda ut hur de skall få Stamets tillbaka på två fötter. Samtidigt får Stamets besök av sin pojkvän Hugh i sin något annorlunda koma. Scenerna mellan Hugh och Stamets visar sig vara en av säsongens starkaste.

Om ni läser denna recensionen bör det inte kunnat ha undgå dig att Ash Tyler egentligen var klingonen Voq. Både jag och Joakim vart tidiga med att snappa upp denna twist som vart mer uppenbar allteftersom säsongen fortskridit. Men serieskaparna hade en poäng med sin tydlighet, den var att dölja det som inte var lika uppenbart. Vi tre fastnade på kroken och det känns helt okej, mer än okej faktiskt. Nu är vi sugna på att se om säsongen bara för att leta efter ledtrådarna.

Det visade sig finnas potential i mirror universe trots allt! Efter veckans avsnitt har hela säsongen hamnat i ny dager.

Med tre avsnitt kvar känns det inte lika bråttom att USS Discovery skall ta sig tillbaka till sitt eget universum. Serieskaparna har varit modiga i sitt berättande och inte utan att ta risker. Det finns säkert de som redan hunnit slutat titta längs resans gång. Berättelsen har äntligen hoppat till warpdrift och vi som orkat hänga med har belönats rikligt. Spordriften och konstiga karaktärsval har helt plötsligt en möjlighet att få en förklaring som passar med resterande Star Trek-universum. Det enda som kvarstår är det fula utseendet klingonerna har smutsats ned av… Till nästa gång:- ”Live long and prosper” – Spock.

Efter veckans avsnitt säger jag (Fredrik), Joakim och Mats:- Well played! Med detta avsnittet reder skaparna till Star Trek: Discovery ut flera av de frågetecken vi tre haft och klagat över under säsongens gång. Frågan är om alla har haft samma tålamod som vi? Serieskaparna har vågat göra något som tidigare Star Trek-serier inte har gjort i sina mirror universe-avsnitt. De litar på karaktärerna vi och besättningen fått stöta på. När Burnham till sist får möta kejsaren av The Terran Empire inser hon att det inte går att stå till svars för vad hennes onda tvilling har gjort, hon måste anpassa sig efter situationen. Lorca…

Review Overview

Fredriks betyg
Joakims betyg
Mats betyg

87

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.