Filmfenix trekkers trekkar: Discovery – Avsnitt 11

Eftersom vi avverkat förra veckans avsnitt av Star Trek: Discovery är det således dags att prata om denna veckans avsnitt, The Wolf Inside. Besättningen är fortfarande fast i en annan version av sitt eget universum. För att kunna hjälpa sina vänner och kollegor hemma i sin egen dimension, behöver besättningen ta sig hem så snart som möjligt. På så sätt kan USS Discovery dela med sig av informationen kring fiendernas kamoufleringsteknik och vända kriget med klingonerna till Starfleets favör. Problemet är att löjtnant Stamets fortfarande är utcheckad och spordriften fungerar som bekant inte utan honom.

Michael, Lorca och Ash är kvar på skeppet ISS Shenzou, tillhörande facistregimen ”The Terran Empire” (där vi lämnade dem i slutet av förra avsnittet). Denna veckan försöker Burnham dra nytta av den unika alliansen som uppstått mellan flera olika raser i detta alternativa universum. Detta för att hitta ett sätt att nå fred med klingonerna när besättningen väl kommer hem igen. Mats tycker det känns krystat att informationen i denna dimensionen skulle vara till någon särskild nytta när de väl återvänder, jag (Fredrik) är beredd att hålla med. Det känns även krystat att karaktären Burnham skulle prioritera detta högre än att försöka återvända hem med den informationen de redan har om klingonernas skepp. När vi sett klart hela avsnittet känns veckans berättelse bara som en dålig ursäkt för det avslöjandet avsnittets titel skvallrar om.

Varken jag, Joakim eller Mats blev särskilt förvånade över Ash Tylers hemlighet. Det som vi däremot blev förvånade över är hur manusförfattarna valde att göra det ”stora” avslöjandet. Istället för att låta det ske i ett ”farligt” läge, blir det ett krystat avslöjande i ett alternativt universum där karaktären inte har något att vinna i situationen som uppstår. Oavsett om du gillar twisten eller ej, känns det ovärdigt den uppbyggnad som etablerats genomgående denna säsong. Sedan får vi ännu en cliffhanger när kejsaren dyker upp som hämtad ur ett avsnitt av Blixt Gordon enligt Joakim och Mats. Om detta är positivt eller negativt får ni e-maila dessa herrar om.

Om morgondagens avsnitt straffas lika hårt av att utspela sig i en annan dimension som veckans avsnitt, har vi säsongens sämsta avsnitt att se framemot.

Vi närmar oss slutet av säsongen med stormsteg. Även om besöket till detta mörkare Star Trek-universum känns bekant för ”old timers” som oss, önskar vi ändå att USS Discovery och besättningen snart får återvända till vår egen galax. Hittills har besöket tillfört rätt lite till berättelsen på hemmaplan. Utom möjligtvis twisten som de flesta av oss såg komma på långt håll. Nåja, vi har iallafall fått kapten Killy. Till nästa gång:- ”Live long and prosper” – Spock.

Eftersom vi avverkat förra veckans avsnitt av Star Trek: Discovery är det således dags att prata om denna veckans avsnitt, The Wolf Inside. Besättningen är fortfarande fast i en annan version av sitt eget universum. För att kunna hjälpa sina vänner och kollegor hemma i sin egen dimension, behöver besättningen ta sig hem så snart som möjligt. På så sätt kan USS Discovery dela med sig av informationen kring fiendernas kamoufleringsteknik och vända kriget med klingonerna till Starfleets favör. Problemet är att löjtnant Stamets fortfarande är utcheckad och spordriften fungerar som bekant inte utan honom. Michael, Lorca och Ash är kvar på skeppet…

Review Overview

Fredriks betyg
Joakims betyg
Mats betyg

50

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.