Filmfenix Testar: Toms nya chokladkakor

För några veckor sedan skrev Nyström om Cloettas nya chokladkakor med bitar av olika sorters godis inuti. De senaste veckorna har Toms nya chokladkakor med ett liknande koncept lanserats. De tre chokladkakorna är fyllda med bitar av Ferrari, Häxvrål och Mintstång. Men vilka smakar bäst?

Toms mjölkchoklad med fyllning av Mintstång


Det första som slår mig när jag smakar Toms choklad är att konsistensen inte är riktig lika len och mjuk som varesig Marabous eller Cloettas choklad. Den påminner snarare om den typ av choklad du ofta hittar i olika typer av chokladfigurer kring svenska högtider. Det är en smuligare och torrare choklad som inte riktigt faller mig i smaken. I kombination med mint, en smak jag inte är jätte förtjust i, blir denna chokladkaka ingen höjdare i min bok. Men för att belysa olika personliga smakpreferenser skall jag tillägga att min sambo tyckte detta var den godaste chokladkakan av de tre. Med andra ord, är du ett fan av mint kan nog ditt betyg bli högre än mitt.

Toms mjölkchoklad med fyllning av Ferrari


Mitt omdöme av själva chokladen är den samma i alla tre kakor. Däremot hade jag högst förväntningar på denna smak av de tre. Toms Ferraribilar är nog en favorit hos många familjer i Sverige när det vankas lördagsgodis. Jag själv har alltid haft godiset som en personlig favorit. Så vad är det som inte stämmer? Ferrarismaken kommer inte riktigt fram bland all choklad och bitarna är en aning hårda. Helhetsintrycket blir att det är gott men att chokladen nog hade varit godare utan Ferraribitarna i.

Toms mjölkchoklad med fyllning av Häxvrål


Testets vinnare är chokladkakan fylld med bitar av Häxvrål. Detta är den enda kakan av de tre där jag anser att smakerna verkligen gifter sig med varandra. Då skall det tilläggas att jag är långtifrån en stor lakritsätare. Bitarna i fyllningen är mjuka med en tydlig smak av klassiska Häxvrål. Nästa gång jag köper en av dessa tre chokladkakor blir det troligtvis denna som trillar ner i min varukorg.

Efter att ha testat dessa ovannämnda nyheter blev jag nyfiken på att även testa Cloettas nyheter. När jag hade en brädspelskväll med några vänner dukade jag fram en chokladkaka av varje smak och då tog samtliga Plopp-chokladkakor slut först. Är du nyfiken på chokladkakorna kan jag varmt rekommendera att ha ett eget stort smaktest. Det var både roligt och gott! Kommentera gärna nedan, eller på Facebook, vilken smak du gillade bäst.

Har ni några frågor eller förslag på andra test vi borde göra så släng iväg ett mail till: Fredrik.Malmquist(a)Filmfenix.se

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.